Logo Amstelveen
Ontwerp Uitwerkingsplan 1e partiële herziening Uitwerkingsplan Westwijk Zuid-West, 4e fase en ontheffing hogere waarden Wet geluidhinder, Amstelveen

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat in procedure wordt gebracht het ontwerp uitwerkingsplan '1e partiële herziening Uitwerkingsplan Westwijk Zuid-West, 4e fase'.

Uitwerkingsplan

Het ontwerp uitwerkingsplan '1e partiële herziening Uitwerkingsplan Westwijk Zuid-West, 4e fase' met bijbehorende verbeelding (plankaart), planregels en toelichting wordt in procedure gebracht, omdat het ontwikkelingsplan voor dit plangebied gedeeltelijk is aangepast. Nadat de aanvankelijke ontwikkelaar failliet is gegaan, is uiteindelijk een andere partij bereid gevonden om de plannen in het betreffende gebied met deels gewijzigde voorwaarden verder te ontwikkelen. De gewijzigde inrichtingsvariant houdt in dat aan de zuidzijde rijwoningen gerealiseerd worden, in plaats van de eerder opgenomen appartementengebouwen. Het uit te werken deel ligt in het noorden van Westwijk Zuid-West en wordt aan de zuidzijde begrensd door Westhove, aan de westzijde door de Legmeerdijk, aan de noordzijde door de Grote Wielen en aan de oostzijde door de Jane Addamslaan.

Ontheffingsverzoek hogere grenswaarden

Tevens is er sprake van een ontheffingsverzoek hogere grenswaarden Wet geluidhinder. Het verzoek hogere grenswaarden volgt uit het bouwplan voor dit plangebied en heeft betrekking op het overschrijden van de grenswaarden als gevolg van het wegverkeerslawaai en van het industrielawaai.

De overschrijding als gevolg van het wegverkeerslawaai wordt veroorzaakt door het wegverkeer van de Legmeerdijk en treedt op ter plaatse van de drie westelijk gelegen woningblokken. De maximale geluidsbelasting vanwege de Legmeerdijk bedraagt 50 dB voor de westgevel (achtergevel) van het meest noordelijk gelegen woningblok, 49 dB voor de westgevel (achtergevel) van het middelste woningblok die parallel ligt aan de Legmeerdijk en 49 dB op de westgevel (zijgevel) van het zuidelijke woningblok welke haaks ligt op de Legmeerdijk. De maximale ontheffingswaarden uit de Wet geluidhinder wordt hierbij niet overschreden. Uit artikel 83 van de Wet geluidhinder blijkt dat het mogelijk is om voor deze hogere geluidsbelasting een ontheffing te verlenen.

De overschrijding als gevolg van het industrielawaai wordt veroorzaakt door Schiphol en treedt op ter plaatse van zeven woningsblokken (41 woningen). De maximale geluidsbelasting bedraagt hierbij 51 dB(A). Voor nieuw te bouwen woningen bedraagt de voorkeursgrenswaarden 50 dB(A). Volgens artikel 45 van de Wet geluidhinder is het mogelijk om ontheffing tot maximaal 55 dB(A) te verlenen voor geprojecteerde woningen.

Voor een uitgebreid overzicht van de geluidsbelasting wordt verwezen naar het rapport van M+P – raadgevende ingenieurs (M+P.GWA.11.03A.1, 1 augustus 2013).

Inzage

Het ontwerp uitwerkingsplan met bijbehorende verbeelding (plankaart), planregels, toelichting, bijlagen en het ontwerpbesluit tot hogere grenswaarden ligt ingevolge artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van 28 augustus 2013 gedurende zes (6) weken voor een ieder op de volgende wijzen ter inzage:

  • bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30-15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur);

  • Via de gemeentelijke website www.amstelveen.nl (onder 'wonen en leven' – 'bestemmingsplannen en structuurvisies' – 'welke bestemmingsplannen zijn in voorbereiding' – 'de bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen in afwijking van het bestemmingsplan die op dit moment ter inzage liggen';

  • Via de website ruimtelijkeplannen.nl, link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.06W-OW01

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder een zienswijze betreffende het ontwerp uitwerkingsplan schriftelijk kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. Belanghebbenden kunnen gedurende bovengenoemde termijn een zienswijze betreffende het ontwerpbesluit tot hogere grenswaarden schriftelijk kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 4, 1180 BA Amstelveen.

Een zienswijzen kan naar keuze mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 020 540 4911 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

Crisis- en herstelwet

Op het uitwerkingsplan '1e partiële herziening Uitwerkingsplan Westwijk Zuid-West, 4e fase' is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die procedure is nu nog niet aan de orde. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl .

Naar boven