Logo Landerd
Vaststelling bestemmingsplan Bedrijventerreinen, Landerd

Registratienummer: 2013/5119

Burgemeester en wethouders van Landerd maken overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en artikel 7.11 Wet milieubeheer bekend dat de gemeenteraad van Landerd bij besluit van 20 juni 2013 het bestemmingsplan “Bedrijventerreinen” gewijzigd heeft vastgesteld en besloten heeft voor het gebied geen exploitatieplan vast te stellen.

Bestemmingsplan Bedrijventerreinen

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de bedrijventerreinen De Roskam, Voederheil en De Louwstraat. Het bestemmingsplan vervangt enkele verouderde bestemmingsplannen en partiële herzieningen, wijzigingsplannen, vrijstellingen en projectbesluiten.

Het bestemmingsplan voorziet in een adequate en actuele juridisch-planologische regeling voor het reeds bestemde, huidige en/of vergunde gebruik. Het plan heeft dan ook een overwegend conserverend karakter.

Gewijzigde vaststelling

Het vastgestelde bestemmingsplan is naar aanleiding van de ontvangen zienswijzen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan op verschillende punten gewijzigd. Daarnaast zijn er enkele ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. In de eveneens vastgestelde “Nota van zienswijzen” en twee memo’s die een aanvulling daarop vormen zijn alle ingekomen zienswijzen samengevat en beoordeeld en zijn de ambtshalve wijzigingen verwoord.

Inzage

Het vaststellingsbesluit, het gewijzigde bestemmingsplan Bedrijventerreinen, de Nota van zienswijzen (inclusief de ambtshalve aanpassingen) en de bijbehorende aanvullende memo’s, alsmede alle daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 29 augustus 2013 tot en met woensdag 9 oktober 2013 voor een ieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis van Landerd. Het plan kan worden ingezien tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis. Voor een toelichting of eventuele vragen kan een afspraak worden gemaakt met mevrouw M. Maas via telefoonnummer 0486-458212.

Daarnaast zijn de genoemde documenten digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatienummer NL.IMRO.1685.bpbedrijventer2012-VG01 .

Beroep

Vanaf donderdag 29 augustus 2013 kan gedurende genoemde termijn van zes weken beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit door belanghebbenden die tevens naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad een zienswijze hebben ingediend. Ook kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tijdig met een zienswijze te richten tot de gemeenteraad. Tegen die onderdelen van het plan die gewijzigd zijn vastgesteld kan door iedereen beroep worden ingesteld.

Het beroep dient te worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Degenen die beroep instellen, kunnen tevens een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de voorzitter van de voornoemde Afdeling. Het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad treedt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Geen reactieve aanwijzing

Het vaststellingsbesluit en alle bijbehorende stukken zijn na de vaststelling naar de provincie Noord-Brabant gezonden. Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben laten weten geen gebruik te maken van hun bevoegdheid tot het geven van een reactieve aanwijzing.

Naar boven