Logo Amsterdam - Oost
Ontwerpbestemmingsplan eerste herziening Eenhoorn II, Amsterdam – Oost

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oost maakt overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) en artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het voornemen bekend dat een nieuw bestemmingsplan eerste herziening Eenhoorn II is voorbereid en ter inzage wordt gelegd.

Omschrijving van het plan

Het ontwerp bestemmingsplan Eerste herziening Eenhoorn II ligt in Amsterdam, binnen het stadsdeel Oost. Het plangebied betreft 5 zelfbouwkavels in het verlengde van de Stephensonstraat en Rudolf Dieselstraat.

Voor het gebied is op 5 februari 2013 het bestemmingsplan Eenhoorn II vastgesteld. Gebleken is dat destijds er een foutieve begrenzing van een bestemmingsvlak Wonen-1 op de verbeelding is vastgesteld. De eerste herziening Eenhoorn II beoogt deze fout te herstellen.

Omdat bestemmingsplan volledig aansluit bij het eerder vastgestelde bestemmingsplan en uitsluitend beoogd een administratieve fout te herstellen op de verbeelding is besloten in dit stadium van de procedure af te zien van participatie en het bestemmingsplan direct ter visie te leggen. Tevens is besloten om af te zien van de mogelijkheid om een onafhankelijke instantie in de gelegenheid te stellen advies uit te brengen over het voornemen.

Het ontwerpbestemmingsplan eerste herziening Eenhoorn II met de daarop betrekking hebbende stukken ligt met ingang van 29 augustus 2013 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adressen:

  • De balie Publieksvoorlichting van het stadsdeelkantoor, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 8:30 tot 16:00 uur en op donderdag van 13:00 tot 20:00 uur. U dient hiervoor een afspraak te maken via www.oost.amsterdam.nl of telefonisch via 14 020;

  • Projectbureau Oost, Wibautstraat 214, bel voor openingstijden 552 9494.

Het ontwerpbestemmingsplan eerste herziening Eenhoorn II met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl . Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.M1303BPSTD-OW01

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de stadsdeelraad van Amsterdam Oost.

Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar Stadsdeel Oost, Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Duurzaamheid, t.a.v. dhr. R.J. Leenstra, Postbus 94801, 1090 GV Amsterdam. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met dhr. R.J. Leenstra of een collega van de Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Duurzaamheid (tel. 020-2535629 / r.leenstra@oost.amsterdam.nl).

Amsterdam, 27 augustus 2013

Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oost

Naar boven