Ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Goorseweg e.o.’, Lochem

Ontwerp bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Goorseweg e.o.’(NL.IMRO.0262.loBTGoorsewegeo-BP32)

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerp bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Goorseweg e.o.’ ter inzage ligt. Het ontwerp bestemmingsplan heeft betrekking op het bestaande bedrijventerrein Goorseweg en omgeving. De begrenzing wordt globaal gevormd door de Stationsweg, het Twentekanaal, de Goorseweg tot aan de Nettelhorsterweg, de toegangsweg tot het voormalige zwembad en de rivier de Berkel. In het nieuwe bestemmingsplan worden de verouderde bestemmingsplannen geactualiseerd. Daarnaast wordt voorzien in de inrichting van een nieuw kantorenpark Stijgoord. Tevens wordt met het bestemmingsplan beoogd de uitbreiding van de bedrijven FrieslandCampina en Intratuin mogelijk te maken.

Behalve het bestemmingsplan is eveneens een beeldkwaliteitsplan vervaardigd. Het beeldkwaliteitsplan bevat uitgangspunten voor de toekomstige beeldkwaliteit van de gebouwen en openbare ruimte in het gebied.

Ter inzagelegging

Het ontwerp bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Goorseweg e.o.’ met bijbehorende stukken en het ontwerp beeldkwaliteitsplan ‘Goorseweg e.o.’ liggen met ingang van 29 augustus 2013 gedurende een periode van zes weken ter inzage bij de publieksbalie, Hanzeweg 8 in Lochem en het gemeenteloket in Gorssel, Hoofdstraat 45.

De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar via de gemeentelijke website. Op www.lochem.nl kunt een directe link vinden naar de plaats waar het bestemmingsplan digitaal kan worden ingezien.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn kan iedereen mondeling of schriftelijk zienswijzen kenbaar maken ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad, postbus 17, 7240 AA Lochem, onder vermelding van zaaknummer: 2013-013184. Voor het inbrengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met de heer J.L. Hoefnagels. Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling publiekscontacten, Hanzeweg 8 in Lochem, telefoon 0573-289222. De afdeling publiekscontacten is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 – 12.30 uur en ’s middags op afspraak van 13.00 – 17.00 uur. Het gemeenteloket in Gorssel is geopend op woensdag van 8.30 – 12.30 uur en van 13.30 – 17.00 uur.

Naar boven