Logo Oisterwijk
Bestemmingsplan Buitengebied, Bestemming 'Teeltondersteunende voorzieningen', Oisterwijk

De Raad van State heeft op 14 augustus 2013 uitspraak gedaan in het beroep van de gemeente Oisterwijk, over de reactieve aanwijzing van de Provincie Noord-Brabant, welke was gegeven op het Bestemmingsplan Buitengebied, vastgesteld 29 juni 2011.

De Raad van State heeft de reactieve aanwijzing, voor zover deze lag op het 'aanwijzingsgebied 3' (groen-blauwe mantel), gedeeltelijk vernietigd.

Hierdoor maakt de begripsbepaling artikel 1.75 deels weer onderdeel uit van het op 29 juni 2011 vastgestelde bestemmingsplan.

Concreet maakt het college bekend dat het Bestemmingsplan Buitengebied (2011), in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wro, is vastgesteld met betrekking tot de begripsbepaling artikel 1.75 van de planregels, met uitzondering van de zinsnede "kassen, tunnelkassen, rolkassen, gaaskassen" in artikel 1.75, onder b, sub 2 voor het gebied in de reactieve aanwijzing aangeduid als ‘aanwijzingsgebied 3’ (Groen-blauwe Mantel).

Deze aanpassing van de definitie vloeit voort uit het verbod op kassen in de groenblauwe mantel, zoals dat nu reeds geldt na het onherroepelijk worden van de andere delen van de reactieve aanwijzing.

Ter inzage

Het bestemmingsplan Buitengebied voor zover betrekking hebbend op de groen-blauwe mantel en artikel 1.75 van de planregels, met uitzondering van de zinsnede "kassen, tunnelkassen, rolkassen, gaaskassen", zoals voorheen opgenomen in artikel 1.75, onder b, sub 2 is met ingang van vrijdag 30 augustus 2013 gedurende zes weken in te zien:

  • op de landelijke website www.ruimteliikeplannen.nl (permanent zichtbaar);

  • op de gemeentelijke website www.oisterwijk.nl ;

  • bij de Centrale Publieksbalie in het gemeentekantoor, De Lind 44 te Oisterwijk. U kunt hiervoor terecht op maandag, dinsdag en vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur, op woensdag van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag van 8.30 tot 19.00 uur. U kunt ook een afspraak maken buiten kantooruren.

Beroep

Binnen de termijn van zes weken kan beroep worden ingesteld tegen dit deel van het bestemmingsplan door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen op dit deel van het bestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen.

Het beroep moet worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage

Voorlopige voorziening

Een ingediend beroepsschrift schorst in principe niet de werking van het besluit. Daartoe dient u tevens een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen. Binnen de beroepstermijn kan gelijktijdig met het instellen van beroep, en wanneer sprake is van spoedeisend belang, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan Buitengebied voor zover betrekking hebbend op de begripsbepaling artikel 1.75 'Teeltondersteunende voorzieningen' voor de Groen-Blauwe Mantel, behoudens de zinsnede "kassen, tunnelkassen, rolkassen, gaaskassen" zoals genoemd onder 1.75 onder b sub 2, treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven