Logo Bergen op Zoom
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Groenstrook Kijk-in-de-pot 2012’, Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 27 juni 2013 het bestemmingsplan “Groenstrook Kijk-in-de-pot 2012” gewijzigd heeft vastgesteld. Het plangebied ligt ten zuiden van de Zuidwestsingel en betreft de noordelijke groenstrook van “Kijk-in-de-pot”. Het plan is een gevolg van de uitspraak van de Raad van State en heeft ten doel (voor een gelimiteerde strook binnen het plangebied) het gebruik als (overloop)parkeerterrein en het houden van evenementen ter plaatse planologisch te regelen.

Wijziging

Er zijn 4 zienswijzen ingediend. De zienswijzen hebben geleid tot een gedeeltelijke aanpassing van het plan. De verbeelding en de planregels zijn hierop aangepast. De aanduiding (p) parkeerterrein is op de verbeelding vervallen. In de regels is bepaald dat het hier een overloopterrein betreft dat uitsluitend 5 x per jaar gedurende 3 dagen gebruikt mag worden als parkeerterrein. Bij amendement heeft de gemeenteraar besloten artikel 3.3.1 onder f te wijzigen waardoor de openingstijden van het terrein gewijzigd zijn tussen 11.00 en 21.00 uur (ipv tussen 08.00 en 18.00 uur).

Daarnaast is artikel 3.3.1. Evenemententerrein aangepast. Bepaald is het aantal evenementen, het soort evenementen, het maximaal aantal bezoekers en de duur van de evenementen.

Artikel 3.3.2. is toegevoegd waarbij de geluidsgrenswaarden zijn vastgelegd.

De verbeelding is aangepast zodat het plangebied aansluit aan het bestemmingsplan “Kijk-in-de-Pot” en daardoor de bestemming Verkeer is hersteld. Daarnaast is het terrein aansluitend aan de Zuidwestsingel waar nu ook evenementen worden gehouden binnen het plangebied getrokken.

Het bestemmingsplan ligt vanaf 2 september 2013 op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening gedurende zes weken tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor. Het bestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl onder “Actueel/Bekendmakingen Ruimtelijke Ordening”. Het bestemmingsplan is ook beschikbaar via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0748.BP0073-0302 ).

Beroep

Gedurende genoemde periode van zes weken kan tegen het besluit van de gemeenteraad inzake de vaststelling van het bestemmingsplan schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 200019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, danwel door belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze ingediend hebben. Daarnaast kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift teven een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bureau Ruimtelijke Ordening (0164 – 277 575).

Bergen op Zoom, 1 september 2013

Naar boven