Logo Hoorn
Ontwerpbestemmingsplan Pelmolenpad, Dampten/Berkhouterweg, Maelsonstraat en omgeving, Hoorn

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan Pelmolenpad, Dampten/Berkhouterweg, Maelsonstraat en omgeving (NL.IMRO.0405.Pelmolenpdeo-on01) met de daarbij behorende stukken ter inzage liggen.

Begrenzing van het gebied

Het betreft het gebied tussen de A7, Provincialeweg, Koepoortsweg, Van Dedemstraat, Keern, De Weel, westzijde Pelmolenpad, Kometenstraat en de spoorlijn Hoorn-Amsterdam.

Doel van het nieuwe bestemmingsplan

Het gebied kent veel verschillende functies. Naast de bestaande functies (zoals bedrijven, scholen, kantoren, een sportcomplex, begraafplaatsen, een ziekenhuis en woningen) zijn er ook nieuwe ontwikkelingen. De toekomstige situatie in het gebied is vastgelegd in de structuurvisie “De Poort van Hoorn”. Hierin worden onder andere oplossingen aangedragen om de verkeerssituatie in het gebied te verbeteren en het ruimtegebruik van het gebied te intensiveren. Deze oplossingen zijn onder andere:

  • de aanleg van de Carbasiusweg vanaf de Provincialeweg (onder het Dampten en de spoorlijn door) naar De Weel;

  • de onderdoorgang van het Keern onder de spoorlijn door;

  • de onderdoorgang van het Keern onder de Provincialeweg door;

  • het doortrekken van de Maelsonstraat richting de Provincialeweg.

Het doel van het bestemmingsplan is het planologisch mogelijk maken van deze ontwikkelingen.

Terinzageligging

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen van donderdag 29 augustus tot en met woensdag 9 oktober 2013 voor een ieder ter inzage bij het Loket Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis, Nieuwe Steen 1 te Hoorn. Tevens zijn ze raadpleegbaar op de website van de gemeente (www.hoorn.nl) en op de landelijke voorziening (www.ruimtelijkeplannen.nl).

Reactiemogelijkheid

Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een ieder zienswijzen over het ontwerp naar voren brengen. Dat kan op de volgende wijze:

  • schriftelijk aan de gemeenteraad van Hoorn, Postbus 603, 1620 AR Hoorn;

  • mondeling, na afspraak met de betreffende ambtenaar van de afdeling Stadsontwikkeling, tel. (0229) 252200.

Crisis- en herstelwet

Dit bestemmingsplan valt in categorie 3.1 van Bijlage 1 van de Crisis- en herstelwet. Deze wet is van rechtswege van toepassing op dit bestemmingsplan. Als gevolg daarvan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat heeft onder meer tot gevolg dat bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op een beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Hoorn, 28 augustus 2013

Naar boven