logo Ede
Ontwerp wijzigingsplan Agrarisch Buitengebied, Lunteren, Nederwoudseweg 1, Ede

Op grond van art. 3.6 Wro

U kunt het ontwerp wijzigingsplan ‘Agrarisch Buitengebied, Lunteren, Nederwoudseweg 1’, met nummer NL.IMRO.0228.BP2013AGBG0010-0201 in Lunteren en de daarbij behorende stukken van donderdag 28 augustus tot en met woensdag 9 oktober 2013 inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden . Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (0318) 680336.

Online kunt u terecht op www.ede.nl/bestemmingsplannen . Hier vindt u deze bekendmaking terug en een directe link naar het plan. Daarnaast kunt u het plan inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl .

Gebied en gevolg

Het plan betreft het perceel aan de Nederwoudseweg 1 te Lunteren. Er wordt gebruik gemaakt van de wijzigingsbevoegdheid op grond van artikel 3.8.1 van het bestemmingsplan Agrarisch Buitengebied. Hiermee is het mogelijk om, onder bepaalde voorwaarden, de vorm van het bouwvlak te wijzigen. Daarnaast wil men gebruik maken van wijzigingsbevoegdheid op grond van artikel 3.8.4 van het bestemmingsplan Agrarisch Buitengebied voor het toevoegen van de aanduiding ‘intensieve veehouderij’. Initiatiefnemer wil nieuwbouw realiseren, waarbij alle bestaande bebouwing, inclusief bedrijfswoning, volledig wordt gesloopt. Daarvoor in de plaats wil de aanvrager twee varkensstallen en een pluimveestal met een werkplaats/berging en een vaste mestopslag bouwen. Ook wil de aanvrager een nieuwe bedrijfswoning met een privébijgebouw realiseren. De oppervlakte van het bouwvlak blijft ongewijzigd maar krijgt een andere vorm.

Zienswijze

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode een schriftelijke zienswijze over het plan sturen aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 9024, 6710 HM Ede. Het indienen van een elektronische zienswijze, bijvoorbeeld per e-mail, is niet mogelijk. Voor meer informatie, of om uw zienswijze mondeling door te geven belt u Henk van Laar, juridisch adviseur bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, (0318) 680830.

Ede, 28 augustus 2013.

Naar boven