Logo Scherpenzeel
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan West, Scherpenzeel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Scherpenzeel maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 27 juni 2013 het bestemmingsplan “West” (NL.IMRO.0279.BP2012West-vg01 ) gewijzigd heeft vastgesteld.

Wat beoogt dit plan

Dit plan herziet de vigerende bestemmingsplannen binnen de woongebieden ten westen van het centrum. Het plangebied wordt globaal begrenst door de Eikenlaan, Marktstraat, Vlieterweg, Burg. Roell-laan en de Industrielaan. Het is een consoliderend plan, dat uitgaat van het in stand houden van de bestaande situatie. Uiteraard gaat het dan wel om een legale en/of gewenste situatie. Evenwel zal het plan voldoende flexibel zijn om op te verwachten nieuwe ontwikkelingen in te kunnen spelen. Het vastgestelde bestemmingsplan bevat, naar aanleiding van de ingekomen zienswijzen en ambtelijke reacties, wijzigingen t.o.v. het ontwerpbestemmingsplan.

U kunt het plan inzien

  • Het plan ligt met ingang van donderdag 29 augustus 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur en op afspraak 's middags (maandag tot en met donderdag) kan het plan worden ingezien bij de afdeling Grondgebied (Buitenplaats), aan de Stationsweg 389a in Scherpenzeel.

  • Het plan is ook digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.scherpenzeel.nl onder:

    Bouwen, wonen en veiligheid\Bouwen\Bestemmingsplannen\Bestemmingsplannen (in procedure) \Bestemmingsplan West\Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Centrum. U treft dan de stukken aan in pdf.

  • Daarnaast kunt u het plan digitaal raadplegen via:

    http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0279.BP2012West-vg01

Beroep

Het is mogelijk om tijdens de inzagetermijn, schriftelijk bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage, beroep in te stellen. Het instellen van beroep is mogelijk door belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden, die kunnen aantonen, dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, dan wel belanghebbenden die zich niet kunnen verenigen met de aangebrachte wijzigingen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt een besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven