Logo Putten
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Bijsteren 2005, uitwerking bouwfases 3.2, 3.3 en 3.4, herziening 1 – 2013’, Putten

Burgemeester en wethouders hebben op 27 augustus 2013 het bestemmingsplan "Bijsteren 2005, uitwerking bouwfases 3.2, 3.3 en 3.4, herziening 1 – 2013" vastgesteld. De vastgestelde uitwerking betreft een gedeeltelijke wijziging van het op 11 juni 2012 vastgestelde uitwerkingsplan voor de bouwfases 3.2, 3.3 en 3.4 van het bestemmingsplan "Bijsteren 2005".

Het wijzigingsplan heeft betrekking op een klein gedeelte van de gronden ten zuiden van de Spruytengoed. Om het uitwerkingsplan aan te passen aan de verminderde vraag naar woningen in het hogere prijssegment zijn de percelen aan de westelijke flank van het plangebied herverkaveld en is er een rij woningen op de plaats gekomen van een eerder gepland blokje van drie-onder-een-kap-woningen (Veluwse villa). Door deze verdichting is het mogelijk om drie extra woningen toe te voegen. Vanwege de aangepaste verkaveling is het noodzakelijk om de bestemmingsgrens tussen de bestemmingen "Tuinen" en "Wonen" in de noordwestelijke hoek van het plangebied wat op te schuiven naar het noorden. Verder voorziet het wijzigingsplan in de aanleg van een aantal extra openbare parkeerplaatsen aan het Spruytengoed.

Het vastgestelde uitwerkingsplan ligt ter inzage in het gemeentehuis bij de afdeling Bouwen, Ruimtelijke ordening en Milieu (kamer V-5). U kunt het plan inzien van 29 augustus tot 10 oktober 2013 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur. Op afspraak kunnen de stukken, telefoonnummer (0341) 359 733 of 359 734, buiten de hiervoor genoemde uren en op donderdagavond worden ingezien bij de receptie van het gemeentehuis. Voor het beantwoorden van eventuele vragen kan een afspraak worden gemaakt via dezelfde telefoonnummers. De vastgestelde uitwerking is ook te bekijken op de gemeentelijke website www.putten.nl > direct naar > bestemmingsplannen.

Binnen de periode dat het vastgestelde uitwerkingsplan ter inzage ligt, kunnen belanghebbenden tegen het vastgestelde uitwerkingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Er kan alleen beroep worden ingesteld door een belanghebbende:

  • die tijdig een zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht, of

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet (tijdig) bij het college van burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht.

Het uitwerkingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor het behandelen van een beroep en/of verzoek om voorlopige voorziening wordt een griffierecht geheven.

Naar boven