Logo Kaag en Braassem
Bestemmingsplan Heiligegeestlaan Rijnsaterwoude, Kaag en Braassem

Het bestemmingsplan is opgesteld naar aanleiding van een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, die het bestemmingsplan zodanig heeft uitgelegd dat bijbehorende bouwwerken een even grote oppervlakte mogen hebben met een totaal oppervlakte van maximaal 90m2. Dit betekent dat er visueel weinig onderscheid is te maken tussen een hoofdgebouw en een vrijstaand bijgebouw. Dit acht het bevoegd gezag onwenselijk.

Deze bestemmingswijziging houdt in het wijzigen van de regeling voor bijbehorende bouwwerken ten opzichte van de huidige regeling. Bijbehorende bouwwerken mogen op grond van het nieuw vast te stellen bestemmingsplan een maximale oppervlakte van 50% van het hoofdgebouw betreffen. Hierdoor ontstaat op het perceel een duidelijk visueel onderscheid tussen hoofdgebouwen en vrijstaande bijgebouwen. Het totaal aantal toegestane m2 aan te realiseren gebouwen blijft ongewijzigd.

Ontwerp bestemmingsplan

Het ontwerp van het bestemmingsplan Heiligegeestlaan Rijnsaterwoude ligt van 29 augustus 2013 t/m 9 oktober 2013 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis, Westeinde 1 in Roelofarendsveen. Inzage is mogelijk gedurende de openingstijden of op afspraak. Tevens kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl . met nr: NL.IMRO.1884.BPHEILIGEGEESTLN-ONT1

Zienswijzen

Gedurende de terinzagetermijn kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. De zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Kaag en Braassem, Postbus 1, 2370 AA Roelofarendsveen. De gemeenteraad zal degenen die tijdig hun zienswijze kenbaar hebben gemaakt, in de gelegenheid stellen een nadere mondelinge toelichting te geven.

Vaststelling

De gemeenteraad zal binnen twaalf weken na afloop van de inzagetermijn beslissen over vaststelling van het bestemmingsplan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze klantadviseurs, tel. 071-3327272, e-mail info@kaagenbraassem.nl.

Naar boven