Logo Naarden
Vastgesteld bestemmingsplan Drafnalaantje, Naarden

Deze publicatie is verlaat. Deze is abusievelijk niet gepubliceerd in de Staatscourant van 8 augustus 2013, hierbij doen wij dit alsnog.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Naarden maken, ingevolge artikel 3.8 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat in de vergadering van 26 juni 2013 de gemeenteraad het bestemmingsplan “Drafnalaantje” gewijzigd heeft vastgesteld.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 23 augustus 2013 voor een periode van zes weken, (dus tot en met 4 oktober 2013) voor een ieder ter inzage.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat van 21 december 2012 tot en met 1 februari 2013 ter inzage heeft gelegen zijn in het vastgestelde bestemmingsplan de volgende wijzigingen doorgevoerd:

  • Het bouwvlak voor het hoofdgebouw aan het Drafnalaantje is verkleind, evenredig aan de oppervlaktes van de twee bouwvlakken voor de bijgebouwen aan het Drafnalaantje en de Valkeveenselaan. Tevens wordt het bouwvlak voor het meest zuidelijke gelegen bijgebouw verschoven, zodat de afstand tot het hoofdgebouw niet wordt vergroot.

  • enkele ondergeschikte tekstuele wijzigingen;.

  • door het hele stuk is het woord ‘volume’ vervangen door het woord ‘inhoud;.

  • in de regels (artikelen 4.2.3 en 4.2.4) is benoemd dat het maximale aangegeven volume op de verbeelding betrekking heeft op bovengrondse bebouwing;

  • Er is een maximale diepte van de mogelijke kelders in de regels opgenomen.

Binnen de genoemde termijn is het bestemmingsplan ‘Drafnalaantje’ beschikbaar gesteld op www.naarden.nl onder ‘ondernemen’, ‘bestemmingsplannen’, ‘Drafnalaantje’.

Tevens kan het bestemmingsplan worden ingezien (digitaal en op papier), tijdens openingstijden (dagelijks van 08:30 tot 12.30), in het stadskantoor, bij de centrale publieksbalie, Raadhuisstraat 2 te Naarden.

Daarnaast is het bestemmingsplan beschikbaar op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl .

Indienen beroep

Binnen de gestelde termijn van zes weken (23 augustus tot en met 4 oktober 2013) kunnen belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tevens kan binnen de gestelde termijn een ieder bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep instellen tegen de gemaakte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State op het voornoemde adres.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift tevens een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

Naar boven