Logo Alphen aan den Rijn
Tweede wijziging bestemmingsplan Ridderveld – Castorstraat 1, Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders van Gemeente Alphen aan den Rijn maken overeenkomstig artikel 3.9a juncto artikel 3.6 lid 1 sub a van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het wijzigingsplan ‘Tweede wijziging bestemmingsplan Ridderveld – Castorstraat 1’ overeenkomstig het ontwerpplan is vastgesteld.

Gemiva BV wil op deze locatie (locatie Peter Langhout) een woongebouw realiseren. De bestaande bebouwing wordt gesloopt. Om het plan mogelijk te maken is een wijzigingsplan opgesteld. Het geldende bestemmingsplan Ridderveld kent hiervoor een wijzigingsbevoegdheid die de realisatie van de appartementen mogelijk maakt. Met de wijziging wordt toepassing gegeven aan artikel 20, tweede lid van de regels van het bestemmingsplan Ridderveld.

Ter inzage

Vanaf 29 augustus tot en met 9 oktober 2013, gedurende zes weken, ligt het wijzigingsplan en de bijbehorende stukken, ter inzage bij de informatiebalie in het stadhuis, Stadhuisplein 1. U kunt het wijzigingsplan ook digitaal inzien op de gemeentelijke website www.alphenaandenrijn.nl onder het kopje Gemeente / publicaties / bekendmakingen.

Procedure

In de periode van terinzagelegging kan tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan beroep worden ingesteld door diegene die tijdig zijn zienswijze over het ontwerp wijzigingsplan bij het college kenbaar heeft gemaakt en belanghebbenden die aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Het beroep richt u aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als er sprake is van een spoedeisende zaak, kunt u tegelijkertijd een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling.

Inwerkingtreding wijzigingsplan

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw G.J. Faken-Oudekerk op telefoonnummer 0172 – 465681 van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, unit Noord.

Naar boven