Logo Utrecht
Ontwerp (uitvoerings) besluiten ‘Ruimte voor de Lek’, Utrecht

Van donderdag 29 augustus 2013 tot en met woensdag 9 oktober 2013 liggen het ontwerp van de werkplannen op grond van de Ontgrondingenwet, twee ontwerp (veranderings) besluiten op grond van de Waterwet en een ontwerpbesluit op grond van de Omgevingswet, inclusief bijbehorende stukken ter inzage. De ontwerpbesluiten doorlopen één zienswijzeprocedure in overeenstemming met onder andere de Wet ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht. Op grond daarvan kan in deze periode iedereen zienswijzen naar voren brengen over de ontwerpbesluiten.

De bovenstaande besluiten maken verdere uitvoering van het project “Ruimte voor de Lek” mogelijk. De werkzaamheden vinden plaatst binnen de begrenzing van de gemeenten Houten, IJsselstein, Nieuwegein en Vianen.

Terinzagelegging

De ontwerpbesluiten inclusief de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 29 augustus 2013 gedurende zes weken tot en met woensdag 9 oktober 2013 voor iedereen ter inzage. De stukken zijn in te zien:

  • bij het provinciehuis Utrecht, Archimedeslaan 6 te Utrecht (tel. 030-258 91 11);

  • bij het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden, Poldermolen 2 te Houten (030-634 57 00);

  • bij het Waterschap Rivierenland, De Blomboogerd 1 te Tiel (tel. 0344-64 90 90);

  • bij de gemeente Houten, Onderdoor 25 te Houten (tel. 030-639 26 11);

  • bij de gemeente IJsselstein, Overtoom 1 te IJsselstein (tel. 030-686 16 11);

  • bij de gemeente Nieuwegein, Stadsplein 1 te Nieuwegein (tel. 14 030);

  • bij de gemeente Vianen, Voorstraat 30 te Vianen (tel. 0347-36 99 11);

  • bij Rijkswaterstaat Dienst Utrecht, Griffioenlaan 2 te Utrecht (tel. 030-79 731 11).

Informeer bij de desbetreffende instanties naar de openingstijden.

De ontwerpbesluiten zijn eveneens te raadplegen op de website: www.provincie-utrecht.nl/loket/terinzagelegging/ Voor meer informatie rondom het project, kunt u de website: www.ruimtevoordelek.nl raadplegen.

Uw reactie

In de periode van terinzagelegging kan een ieder een zienswijze indienen, bij voorkeur schriftelijk, maar desgewenst mondeling. Schriftelijk reageren: Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar: Provincie Utrecht, t.a.v. de heer K.H. van Rooijen, Postbus 80300, 3508 TH Utrecht of mailen naar Koen.van.Rooijen@provincie-utrecht.nl Graag onder vermelding van ‘Zienswijze project Ruimte voor de Lek’. Vergeet daarbij niet uw naam en adresgegevens te vermelden. Mondeling reageren: U kunt uw mondelinge zienswijze indienen vóór het einde van de ter inzage periode. U dient hiervoor telefonisch een afspraak te maken met de heer K.H. van Rooijen van de provincie Utrecht, afdeling Vergunningverlening en handhaving op telefoonnummer 030-258 25 95.

Desgewenst kunt u ook uw mondelinge- of schriftelijke zienswijze rechtstreeks indienen bij het bevoegd gezag van het besluit waarop uw zienswijze betrekking heeft.

Coördinatie

Bij de voorbereiding van de besluiten is gekozen voor toepassing van de provinciale coördinatieregeling bedoeld in artikel 3.33, eerste lid Wet ruimtelijke ordening. Het toepassen van deze coördinatieregeling heeft tot doel dat de bekendmaking, de gelegenheid tot het indienen van zienswijze, respectievelijk het indienen van beroep voor de verschillende besluiten gelijktijdig plaatsvindt. Daarnaast is op de procedure voor de vaststelling van het inpassingsplan en de besluiten de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Vragen

Voor vragen en nadere informatie over het project en de procedure kunt u terecht bij de provincie Utrecht, Coördinator Procedures Ruimte voor de Lek, de heer K.H. van Rooijen, telefoon 030-258 25 95.

Naar boven