Logo Cranendonck
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Centrum Budel’, Cranendonck

Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Centrum Budel” ter inzage van donderdag 29 augustus 2013 t/m 9 oktober 2013.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Cranendonck maken bekend dat de gemeenteraad in de openbare vergadering van dinsdag 25 juni 2013 het bestemmingsplan “Centrum Budel” gewijzigd heeft vastgesteld.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan “Centrum Budel” met het bijbehorende raadsvoorstel en raadsbesluit liggen gedurende 6 weken ingaande op donderdag 29 augustus 2013 voor belanghebbenden ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Cranendonck 3-4 te Soerendonk. Tevens is het bestemmingsplan met het bijbehorende raadsbesluit te raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl en http://1706.ropubliceer.nl/ . (planIDN: NL.IMRO.1706.BPBDL0016-VAST ) Het bestemmingsplan heeft betrekking op een actualisatie van de bestemmingsplannen die gelden binnen het centrum van Budel (voornamelijk het plan 'Kom Budel' en een gedeelte van 'Woongebieden Budel'). Voor de wijzigingen die in dit bestemmingsplan zijn aangebracht ten opzichte van het eerder ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan wordt verwezen naar de ‘Nota zienswijzen’ en de ‘Nota ambtshalve wijzigingen’.

Beeldkwaliteitplan ‘Het beeld van Budel’

Gelijktijdig met het bestemmingsplan ‘Centrum Budel’ heeft de gemeenteraad ook het beeldkwaliteitplan ‘Het beeld van Budel’ vastgesteld. Dit beeldkwaliteitplan, dat als onderdeel van de welstandsnota is vastgesteld, is eveneens in te zien via de website, onder het kopje ‘bestuur en organisatie’> ‘beleidsnotities’.

Beroep

Bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage kan gedurende deze termijn beroep worden ingediend tegen het bestemmingsplan. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die:

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen;

  • zich niet kan verenigen met één van de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet. Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Om de inwerkingtreding te schorsen, dient u als belanghebbende een verzoek om voorlopige voorziening te doen bij bovengenoemd orgaan. Indien dit verzoek binnen de termijn van zes weken is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Naar boven