Logo Súdwest Fryslân
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Sneek – Spoorwegemplacement en Schuttersveld, Súdwest-Fryslân

Burgemeester en wethouders van de gemeente Súdwest-Fryslân maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Súdwest-Fryslân bij besluit van 6 juni 2013 het bestemmingsplan Sneek -Spoorwegemplacement-Schuttersveld gewijzigd heeft vastgesteld.

Wijzigingen

De wijzigingen betreffen in detail:

  • a. de foutieve verwijzing in artikel 16.3.3 naar artikel 15.2.2. wordt verwijderd;

  • b. in artikel 16.4 en artikel 16.5.3 wordt het woord 'onevenredig' geschrapt;

  • c. artikel 16.5.1 wordt aangevuld met de volgende werkzaamheden waarvoor omgevingsvergunning nodig is:

    • * het aanleggen, vergraven, verruimen of dempen van sloten, vijvers en andere wateren;

    • * het permanent opslaan van goederen;

    • * het rooien van bomen en andere beplantingen die diep wortelen of kunnen wortelen;

Inhoud

De gemeente Súdwest-Fryslân is bezig met het actualiseren van de bestemmingsplannen. In de stad Sneek zijn een aantal gebieden nog niet voorzien van een actuele regeling. Dit betreft onder meer het spoorwegemplacement en het Schuttersveld. Besloten is beide gebieden op te nemen in één nieuw bestemmingsplan.

Het voormalige spoorwegemplacement betreft globaal de spoorlijn en omgeving ten zuidwesten van het station tot aan de N7. In het gebied is onder meer het stationsplein van het busstation, de busremise, een aantal parkeerplaatsen en een deel van de spoorlijn tussen Sneek en Stavoren gelegen. De stationsgebouwen voor zowel het spoor als de bussen zijn in een apart bestemmingsplan opgenomen en maken dus geen deel uit van dit bestemmingsplan.

Het Schuttersveld ligt aan de noordwestkant van de stad. Hier zijn enkele sportvoorzieningen gevestigd, waaronder een manege, een tennishal, een sporthal en diverse sportvelden. Ook liggen er enkele woningen in het gebied.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 30 augustus 2013 tot en met 10 oktober 2013 voor een ieder ter inzage bij de gemeenteloketten.

Het vastgestelde plan is tevens te bekijken op onze website: www.gemeentesudwestfryslan.nl/ leven en wonen/leefomgeving/ruimtelijke plannen/plannen in procedure/vastgesteld en op de website: www.ruimtelijkeplannen.nl

Het planidentificatienummer van dit bestemmingsplan is: NL.IMRO.1900.2012oostBPspooschv-vast

Reageren

Gedurende bovengenoemde termijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad tegen het ontwerpplan;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

  • een belanghebbende tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de bovenvermelde beroepstermijn van 6 weken. Het instellen van beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspaak van de Raad van State, treedt het bestemmingplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven