Regeling van de Minister van Infrastructuur en Milieu, van 20 augustus 2013, nr. IENM/BSK-2013/142074, houdende wijziging van de Regeling waterschapsverkiezingen 2008 ten behoeve van de vaststelling van neutrale modellen van stembescheiden voor het briefstemmen in het waterschap

De Minister van Infrastructuur en Milieu,

Gelet op artikel 2.53, derde lid, van het Waterschapsbesluit;

BESLUIT:

ARTIKEL I

A

In artikel 1, onderdeel a, wordt ‘Minister van Verkeer en Waterstaat’ vervangen door: Minister van Infrastructuur en Milieu.

B

In artikel 2 wordt ‘artikel 2.53, vierde lid’ vervangen door: artikel 2.53, derde lid.

C

Bijlage 1, behorende bij artikel 2 van de Regeling waterschapsverkiezingen 2008, wordt vervangen door bijlage 1, behorende bij artikel 2 van de Regeling waterschapsverkiezingen 2008, opgenomen in de bijlage bij deze regeling.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 oktober 2013.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus

BIJLAGE, BEHORENDE BIJ ARTIKEL I, ONDERDEEL C, VAN DE REGELING VAN 20 AUGUSTUS 2013, NR. IENM/BSK-2013/142074, HOUDENDE WIJZIGING VAN DE REGELING WATERSCHAPSVERKIEZINGEN 2008:

Bijlage 1, behorende bij artikel 2 van de Regeling waterschapsverkiezingen 2008

TOELICHTING

Deze wijziging van de Regeling waterschapsverkiezingen 2008 heeft tot doel om de modellen van de stembescheiden vast te stellen voor de waterschapsverkiezingen van november 2013 in verband met de fusie van de waterschappen Regge en Dinkel en Velt en Vecht tot het waterschap Vechtstromen.

De modellen zijn in samenwerking met deze waterschappen ontwikkeld. De stembescheiden zijn ten opzichte van de modellen die in 2010 zijn vastgesteld voor de verkiezingen van het waterschap Scheldestromen, ontdaan van logo’s en andere gegevens die uniek zijn aan dit waterschap. Door het ‘neutraal maken’ van de modellen hoeven bij volgende verkiezingen die de stemmethode van hoofdstuk M van de Kieswet volgen niet opnieuw modellen opgemaakt te worden. In verband met het voorgaande is geen rekening gehouden met de invoeringstermijn die verbonden is aan de vaste verandermomenten.

Ten slotte is van de gelegenheid gebruik gemaakt een redactionele verbetering aan te brengen.

Dit besluit heeft geen administratieve lasten of nalevingskosten tot gevolg.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus

Naar boven