Logo Sittard-Geleen
Vastgesteld bestemmingsplan Herrekoul, Sittard-Geleen

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 26 juni 2013 het bestemmingsplan ‘Herrekoul’ (NL.IMRO.1883.Herrekoul-VA01 ) gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen hebben betrekking op een aantal kleine aanpassingen die betrekking hebben op de bescherming van de aanwezige leidingen voor het transport van gevaarlijke stoffen.

Het bestemmingsplan Herrekoul heeft betrekking op het agrarisch perceel gelegen aan het Fischerpad 9 te Einighausen. Op dit perceel is nu een (intensieve) veehouderij gevestigd. De stallen zullen worden gesloopt en de agrarische bedrijfsvoering zal worden beëindigd. Hiervoor in de plaats voorziet het plan in de mogelijkheid om vier woningen te bouwen op de agrarische bouwkavel. De aanwezige bedrijfswoning blijft bestaan. Aan het plan is een beeldkwaliteitplan verbonden. Dit beeldkwaliteitplan moet samen met de regels uit het bestemmingsplan de ruimtelijke kwaliteit van de ontwikkeling borgen. Zo wordt onder meer een groene uitstraling gegarandeerd.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ‘Herrekoul’ ligt met ingang van 29 augustus 2013 gedurende een periode van zes weken ter inzage bij de balie Vergunningen in de Stadswinkel locatie Geleen (maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en op afspraak op donderdag van 17.00 tot 19.00 uur en maandag t/m donderdag van 12.00 tot 17.00 uur, Markt 1 te Geleen).

Het besluit van de gemeenteraad ligt ook ter inzage.

Het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken is tevens in te zien via: www.ruimtelijkeplannen.nl .

Beroepsmogelijkheden

Tijdens genoemde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt bij de gemeenteraad;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpplan.

Beroepschriften dienen schriftelijk te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien u niet op de uitspraak van de Raad van State kunt wachten, kunt u een voorlopige voorziening aanvragen bij voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

28 augustus 2013

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen

Naar boven