Vaststelling bestemmingsplan Lelystad – Larserknoop (reparatie), Lelystad

Burgemeester en wethouders van Lelystad maken bekend dat de Gemeenteraad van Lelystad op 11 juni 2013 het bestemmingsplan Lelystad- Larserknoop (reparatie) (NL.IMRO.0995.0838101-VG01) gewijzigd analoog en digitaal heeft vastgesteld.

Op 8 augustus 2012 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak gedaan inzake de beroepen tegen het bestemmingsplan Larserknoop. Daarmee is een groot gedeelte van dit bestemmingsplan onherroepelijk. Voor sommige plandelen was een reparatie noodzakelijk. Middels het bestemmingsplan Lelystad Larserknoop (reparatie) is uitvoering gegeven aan de uitspraak van de Raad van State. Daartoe is in het agrarisch gebied een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor een nieuw agrarisch bouwperceel en zijn extra planregels opgenomen en aanvullend geluidonderzoek uitgevoerd om de bedrijfsvoering van de Rijksdienst voor het Wegverkeer te waarborgen.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan zijn opgenomen naar aanleiding van de ingekomen zienswijzen en hebben betrekking op de toelichting, een aanduiding grondgebonden agrarisch bedrijf op de Verbeelding en de artikelen 3.2.1 onder d, 3.2.2 onder f, 3.6 onder d, 4.2.1 onder d en e, 4.2.2 onder c en d, 4.4 onder h, i en j en 6.3.2 van de Regels

Inzage

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan Lelystad Larserknoop (reparatie) met bijbehorende stukken, waaronder het Milieueffectrapport Larserknoop, liggen met ingang van 22 augustus 2013 gedurende zes weken ter inzage in de hal van het Stadhuis van de gemeente Lelystad. Het Stadhuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00, op donderdag avond van 18.00 uur tot 20.00 uur. Tevens zijn de stukken digitaal te raadplegen op de website van www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.lelystad.nl.

Beroep

Tijdens de termijn van terinzageligging kan een belanghebbende tegen het besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep is ingesteld, kan tijdens deze termijn bij de voorzitter van de Afdeling tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het instellen van beroep is mogelijk voor een belanghebbende:

  • die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij het college naar voren heeft gebracht;

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • voor zover het beroep is gericht op de door de raad aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het gepubliceerde ontwerpbestemmingsplan.

Het ondertekende beroepschrift en een eventueel verzoek om voorlopige voorziening dienen ten minste te bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht, alsmede de gronden van het beroep en een eventueel verzoek.

Voor het instellen van beroep en het verzoeken om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien tijdens de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Lelystad, 20 augustus 2013

Naar boven