Logo Lelystad
Vaststelling bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan Lelystad Luchthaven, Lelystad

Burgemeester en wethouders van Lelystad maken bekend dat de Gemeenteraad van Lelystad op 25 juni 2013 het bestemmingsplan Lelystad- Luchthaven (NL.IMRO.0995.BP00030-VG01 ) gewijzigd, analoog en digitaal, en Beeldkwaliteitsplan Lelystad Luchthaven hebben vastgesteld

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied ten zuiden van Lelystad waar Lelystad Airport is gelegen, een vliegveld met een belangrijke regionale functie. Het vliegveld wil graag uitbreiden tot een moderne regionale luchthaven, waar benodigde opvang van vluchten van Schiphol plaats kan vinden. Daarbij gaat het om zakelijke vluchten, waarbij gebruik kan worden gemaakt van een Boeing 737 of Airbus A320, of daarmee te vergelijken vliegtuigen. Basis voor het bestemmingsplan vormt het actuele Rijks-, provinciaal- en gemeentelijke beleid en het Aldersadvies inzake Luchtaven Lelystad dat eind maart 2012 aan het Kabinet en de Tweede Kamer is aangeboden.

De wijzigingen bij de vaststelling hebben betrekking op het volgende onderwerpen:

  • op de Verbeelding zijn een aanduiding horeca 1 (Flantuas) en klassikaal onderwijs ter plaatse van de bestaande terminal toegevoegd;

  • dat in artikel 1 definities zijn toegevoegd van luchthavenbesluit en luchthavengebonden kantoren;

  • dat onder artikel 6.7 van de regels en op de Verbeelding de wijzigingsbevoegheden voor Terminal en baanverlenging zijn opgenomen en in artikel 12.1.3 een algemene wijzigingsbevoegdheid is opgenomen ten aanzien van de maximale bouwhoogte ten behoeve van gebouwen en bouwwerken geen gebouwen zijnde;

  • dat ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan diverse ambtshalve aanpassingen in de Toelichting zijn aangebracht, in verband met actuele wetgeving en gewijzigd Rijks-, provinciaal- en gemeentelijk beleid;

Inzage

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan Lelystad Luchthaven, Beeldkwaliteitsplan met bijbehorende stukken, waaronder het Milieueffectrapport, liggen met ingang van 22 augustus 2013 gedurende zes weken ter inzage in de hal van het Stadhuis van de gemeente Lelystad. Het Stadhuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00, op donderdag avond van 18.00 uur tot 20.00 uur. Tevens zijn de stukken digitaal te raadplegen op de website van www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.lelystad.nl .

Beroep

Tijdens de termijn van terinzageligging kan een belanghebbende tegen het besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep is ingesteld, kan tijdens deze termijn bij de voorzitter van de Afdeling tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het instellen van beroep is mogelijk voor een belanghebbende:

  • die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij het college naar voren heeft gebracht;

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • voor zover het beroep is gericht op de door de raad aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het gepubliceerde ontwerpbestemmingsplan.

Opgemerkt wordt dat de ontwikkeling van de Luchthaven Lelystad is een van de projecten die specifiek wordt genoemd op de Bijlage I van de Crisis- en Herstelwet. Dit houdt in dat het regime van de Crisis- en Herstelwet van toepassing is op de beroepsprocedure van dit bestemmingsplan.

Het ondertekende beroepschrift en een eventueel verzoek om voorlopige voorziening dienen ten minste te bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht, alsmede de gronden van het beroep en een eventueel verzoek.

Voor het instellen van beroep en het verzoeken om een voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien tijdens de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Lelystad, 20 augustus 2013

Naar boven