Verordening op de arbeidsvoorwaarden

Het bestuur van de Nederlandse beroepsorganisatie van accountants maakt, gelet op artikel 23, eerste lid, van de Wet op het accountantsberoep, onderstaande verordening bekend, welke door de ledenvergadering van de Nederlandse beroepsorganisatie van accountants op 24 juni 2013 is vastgesteld.

De ledenvergadering van de Nederlandse beroepsorganisatie van accountants,

Gelet op de artikelen 5, eerste lid en 19, tweede lid, aanhef en onderdeel f, van de Wet op het accountantsberoep;

Stelt de volgende verordening vast:

Artikel 1

Voor de toepassing van deze verordening wordt verstaan onder:

bestuur:

het bestuur van de beroepsorganisatie;

beroepsorganisatie:

de Nederlandse beroepsorganisatie van accountants, bedoeld in artikel 2, eerste lid, van de Wet op het accountantsberoep;

personeel:

het personeel van de beroepsorganisatie;

Artikel 2

  • 1. De arbeidsvoorwaarden van het personeel, waaronder een pensioenregeling, worden door het bestuur vastgesteld.

  • 2. De arbeidsvoorwaarden van het personeel worden gezamenlijk opgenomen in een personeelshandboek. Het personeelshandboek kan op elektronische wijze beschikbaar worden gesteld.

Artikel 3

Het bestuur is bevoegd voor bepaalde gevallen of groepen van gevallen tegemoet te komen aan onbillijkheden van overwegende aard welke zich als gevolg van de invoering van deze verordening mochten voordoen.

Artikel 4

  • 1. De Verordening op de arbeidsvoorwaarden personeel NIVRA 2013 wordt ingetrokken

  • 2. De Verordening op de arbeidsvoorwaarden personeel NOvAA 2013 wordt ingetrokken

Artikel 5

  • 1. Regelingen vastgesteld op grond van artikel 3 en artikel 4 van de Verordening op de arbeidsvoorwaarden personeel NIVRA 2013 worden geacht op grond van artikel 2 van deze verordening te zijn vastgesteld voor het personeel.

  • 2. Regelingen vastgesteld op grond van artikel 3 en artikel 4 van de Verordening op de arbeidsvoorwaarden personeel NOvAA 2013 worden geacht op grond van artikel 2 van deze verordening te zijn vastgesteld voor het personeel.

Artikel 6

  • 1. Deze verordening treedt in werking op 1 januari 2014.

  • 2. Deze verordening wordt aangehaald als: Verordening op de arbeidsvoorwaarden.

De ledenvergadering van de Nederlandse beroepsorganisatie van accountants,

Goedgekeurd bij besluit van de minister van Financiën d.d. 19 augustus 2013, nr. FM/2013/1294 M.

TOELICHTING

Om per 1 januari 2013 tot één arbeidsvoorwaardenpakket voor het personeel van de NBA te komen, was het noodzakelijk dat de ledenvergaderingen van het NIVRA en de NOvAA in hun bijeenkomst in december 2012 elk een verordening met betrekking tot de arbeidsvoorwaarden vaststelden, welke voor beide organisaties gelijkluidend waren. Met deze verordening worden de Verordening op de arbeidsvoorwaarden personeel NIVRA 2013 en de Verordening op de arbeidsvoorwaarden personeel NOvAA 2013 vervangen door één verordening voor het personeel van de NBA. Inhoudelijk zijn daarmee geen wijzigingen beoogd.

Artikel 5 bepaalt dat de arbeidsvoorwaardenregeling welke op grond van de Verordening op de arbeidsvoorwaarden personeel NIVRA 2013 en de Verordening op de arbeidsvoorwaarden personeel NOvAA 2013 waren vastgesteld, geacht worden te zijn vastgesteld op grond van deze verordening. Hiermee wordt bereikt dat het vastgestelde arbeidsvoorwaardenpakket niet nog eens formeel vastgesteld hoeft te worden.

Naar boven