Logo Noordwijkerhout
Vaststelling bestemmingsplan Victor en Dorp en besluit vaststelling hogere grenswaarde, Noordwijkerhout

Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 11 juli 2013 het bestemmingsplan Victor en Dorp, zowel digitaal en analoog, gewijzigd heeft vastgesteld.

Ligging plangebied en omschrijving plan

Het plangebied bestaat uit drie delen, te weten de Victorwijk, de wijk Guldemond en de noordelijke uitloper van de dorpskern van Noordwijkerhout. Het gaat hier om een conserverend bestemmingsplan. Directe aanleiding voor de herziening is om het bestemmingsplan te laten voldoen aan de gewijzigde eisen van de wet (digitaal raadpleegbaar). Tevens zijn de plannen voor het realiseren van een bed en breakfast en het verbouwen van een gemeentelijk monumentale bollenschuur tot appartementengebouw op het perceel Herenweg 80 in dit bestemmingsplan rechtstreeks opgenomen.

Vaststelling hogere grenswaarde

Burgemeester en wethouders hebben ten behoeve van bovengenoemd bestemmingsplan bij besluit van 11 juni 2013 een hogere grenswaarde ten gevolge van het wegverkeerslawaai als bedoeld in artikel 83 e.v. van de Wet geluidhinder vastgesteld voor de ontwikkeling aan de Herenweg.

Ter inzage termijn

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit inclusief bijlagen en het besluit ter vaststelling hogere grenswaarden liggen vanaf woensdag 28 augustus 2013 voor een periode van 6 weken, gedurende openingstijden, voor iedereen ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis.

Het vastgestelde bestemmingspan Victor en Dorp (NL.IMRO.0576.BP201200021-0003) is digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad inzake de vaststelling van het bestemmingsplan en/of de besluiten hogere grenswaarde beroep in worden gesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad;

  • een belanghebbende voor zover het een wijziging betreft die bij de vaststelling in het bestemmingsplan is aangebracht;

  • een belanghebbende die kan aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijze in te dienen tegen het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpbesluit hogere grenswaarde.

Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dan wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Naar boven