Logo Baarn
Toekomstvisie en Structuurvisie ‘Baarn in 2030’ vastgesteld, Baarn

Burgemeester en wethouders van de gemeente Baarn maken bekend dat de gemeenteraad op 10 juli 2013 de gemeentebrede Toekomstvisie en Structuurvisie “Baarn in 2030” gewijzigd heeft vastgesteld. De Toekomstvisie en Structuurvisie vervangen de beleidstukken Panorama 2015 en het Ruimtelijk Structuurplan en treedt per direct in werking.

Samen met vertegenwoordigers van diverse maatschappelijke geledingen en inwoners van de gemeente Baarn op persoonlijke titel is de Toekomstvisie en vervolgens de ruimtelijke vertaling in de Structuurvisie voorbereid.

In de Toekomstvisie wordt het wensbeeld voor de gemeente geschetst voor het jaar 2030. Dit wensbeeld is uitgewerkt in de Structuurvisie met daarbij een kaart waarop de ontwikkelingen en opgaven voor de komende circa tien jaar zijn verbeeld en zoals die zijn opgenomen in het uitvoeringsprogramma. De visie is een toetsingskader voor ruimtelijke initiatieven.

Het ontwerp van de Toekomstvisie en Structuurvisie heeft met ingang van 4 januari 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage gelegen. De binnengekomen inspraak- en overlegreacties zijn aanleiding geweest om op enkele plaatsen de tekst aan te passen, te verduidelijken of uit te breiden. Ook de verbeelding is op enkele plaatsen aangepast. Daarnaast zijn er een aantal ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. De aanpassingen zijn niet van invloed geweest op de hoofdlijnen van het beleid zoals opgenomen in de ontwerpvisie.

De vastgestelde Toekomstvisie en Structuurvisie “Baarn in 2030” ligt met ingang van vrijdag 23 augustus 2013, gedurende 6 weken (tot en met donderdag 3 oktober 2013) ter inzage en is in te zien:

Tegen de vaststelling is geen bezwaar of beroep mogelijk.

Naar boven