Logo Echt-Susteren
Ontwerpbestemmingsplan ‘Herontwikkeling sportpark Krekelzank, Nieuwstadt’, Echt-Susteren

Het college van burgemeester en wethouders van Echt-Susteren heeft in haar vergadering van 27 augustus 2013 besloten het ontwerpbestemmingsplan ‘Herontwikkeling sportpark Krekelzank, Nieuwstadt’ ingevolge ex artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening in procedure te brengen.

Het plangebied omvat het bestaande sportpark Krekelzank in Nieuwstadt dat wordt begrensd door Op de Kasselemeier, Reinoud van Gelderstraat, de Grachtstraat en de Susterderweg in Nieuwstadt. Het plan maakt de bouw van een zestal patiowoningen en de verplaatsing van de tennisaccommodatie mogelijk. Het bestaande clubgebouw van de voetbalvereniging wordt uitgebreid ten behoeve van zowel de voetbal- als de tennisvereniging.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf maandag 2 september 2013 gedurende zes weken voor zienswijzen ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 te Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur. Daarnaast kan het bestemmingsplan via de website van de gemeente Echt-Susteren (www.echt-susteren.nl ) en RO-online (www.ruimtelijkeplannen.nl ) worden ingezien.

Gedurende de periode van terinzageligging kan eenieder een zienswijze naar voren brengen. Dit kan digitaal, schriftelijk of mondeling. Een digitale zienswijze heeft onze voorkeur. Dit kan heel eenvoudig via www.echt-susteren.nl (> inwoners > bouwen en wonen). Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Echt-Susteren, Postbus 450, 6100 AL Echt o.v.v. Ontwerp bestemmingsplan ‘Herontwikkeling sportpark Krekelzank, Nieuwstadt’. Mocht u een mondelinge zienswijze naar voren willen brengen dan kunt u een afspraak maken met mevrouw. S. Kuipers-Savelkoul of mevrouw O. Meuwissen (T. 0475-478478).

Na afloop van de zienwijzenperiode worden alle ingekomen reacties beoordeeld. Dit alles wordt opgenomen in een Nota van Zienswijzen en Antwoord. Deze nota vormt de basis voor het raadsvoorstel bestemmingsplan ‘Herontwikkeling sportpark Krekelzank, Nieuwstadt’. Het bestemmingsplan wordt vastgesteld door de raad.

Echt-Susteren, 28 augustus 2013

Burgemeester en Wethouders van Echt-Susteren, G.W.T. van Balkom, secretaris.

J.W.M.M.J. Hessels, burgemeester.

Naar boven