Logo Waalwijk
Onherroepelijk bestemmingsplan en globaal exploitatieplan Driessen, Waalwijk

Het college van Waalwijk maakt bekend dat het bij raadsbesluit van 14 juni 2013 vastgestelde bestemmingsplan en het globaal exploitatieplan Driessen met inhang van 10 augustus 2013 onherroepelijk van kracht zijn, omdat tijdens de beroepstermijn van 6 weken, van 28 juni t/m/ 9 augustus 2013, tegen genoemd raadsbesluit geen beroepsschrift is ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het bestemmingsplan Driessen betreft de actualisering van het bestemmingsplan Landgoed Driessen, voor zover betrekking hebbend op het plangebied globaal gelegen ten zuiden van het Halve Zolenfietspad, ten westen van de provinciale weg N261/Midden-Brabantweg, ten noorden van de bestaande bebouwing van de kern Sprang en ten oosten van de Bernhardstraat/Julianalaan, een en ander zoals op de verbeelding (plankaart) van dit bestemmingsplan is weergegeven.

Bestemmingsplan

De actualisering houdt in dat voor het gebied gelegen ten zuiden van het Halve Zolenfietspad een bestemmingsregeling volgens de wettelijke rijksstandaarden voor digitale – en analoge bestemmingsplannen is opgesteld, waarbij grofweg sprake is van een driedeling:

  • voor gebiedsdelen waar planrealisering als heeft plaatsgevonden en waar uitwerkingsplan als bedoeld in art. 3.6 Wro van kracht was, is een conserverend, gedetailleerd plan opgesteld. Kort gezegd betekent dit dat de bestaande situatie van een actuele bestemmingsregeling is voorzien.

  • voor het gebied tot aan de oostzijde van de Sprangse Sloot, voor zover dat nog moet worden ontwikkeld, is de bestemming “wonen-uit te werken” opgenomen. Deze bestemming omvat naast woondoeleinden alle bestemmingen, zoals vermeld in artikel 18 van de planregels van het bestemmingsplan. In dit gebied zal komende jaren de planrealisering gefaseerd via uitwerkingsplannen worden voortgezet.

  • het gebied ten westen van de Sprangse sloot tot aan de Bernhardstraat behoudt de huidige bestemming. Dat betekent dat voor het gebied voorshands de agrarische bestemming is gehandhaafd.

Globaal exploitatieplan

Een klein deel van de nog te ontwikkelen gronden is geen eigendom van de gemeente. Daarom is ter verzekering van het verhaal van de door de gemeente gemaakte en nog te maken kosten opgesteld en door de raad vastgesteld. Zo’n plan is wettelijk verplicht indien het verhaal van kosten niet anderszins is verzekerd.

De papieren versie van het bestemmingsplan Driessen en het globaal exploitatieplan is na afspraak in te zien bij de gemeente Waalwijk tijdens openingstijden van het Stadhuis, Taxandriaweg 6 Waalwijk. De elektronische versie is raadpleegbaar via de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl met ID nummer NL.IMRO.0867.BpWWDriessen-oh01 en via de website van de gemeente www.waalwijk.nl, ga snel naar ruimtelijke plannen en zie onder onherroepelijke bestemmingsplannen.

Waalwijk, 22 augustus 2013

Het college van Waalwijk,

Naar boven