Logo Alphen aan den Rijn
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Aarlanderveen, Alphen aan den Rijn

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 11 juli 2013 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Aarlanderveen’, inclusief bijbehorende bestanden, met identificatienummer NL.IMRO.0484.B085buitengeboost-0003 gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Het plangebied beslaat de Drooggemaakte polder ten westen van Aarlanderveen, de Zuid- en Noordeinderpolder en de polder Nieuwkoop. Het gebied wordt aan de westzijde begrensd door het Aarkanaal, aan de noordzijde door de gemeentegrens met gemeente Nieuwkoop, aan de oostzijde door de gemeentegrens met gemeente Bodegraven-Reeuwijk en aan de zuidzijde door de Oude Rijn. Het dorp Aarlanderveen valt er buiten, hier geldt het bestemmingsplan Aarlanderveen voor.

Wat houdt het bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan Buitengebied Aarlanderveen is een bestemmingsplan waarin de ontwikkeling en het beheer van het gebied helder geregeld zijn. Er is ruimte gelaten voor ontwikkelingen, waarbij de Structuurvisie Buitengebied als basis heeft gediend. Er is gekozen voor een systematiek van drie verzamelbestemmingen, waarbij de verschillende polders met hun waarden en karakteristieken leidend zijn. Vanuit de Structuurvisie Buitengebied heeft elk van de polders eigen ontwikkelingsmogelijkheden, die tot uitdrukking zijn gebracht in de verzamelbestemmingen.

Gewijzigde vaststelling

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd. De meeste wijzigingen hebben plaatsgevonden naar aanleiding van de ingediende zienswijzen. Daarnaast hebben ambtshalve wijzigingen, tekstuele en technische aanpassingen plaatsgevonden. Naar aanleiding van de behandeling van het bestemmingsplan in de raadscommissie van 4 juli hebben eveneens enkele wijzigingen plaatsgevonden. Tenslotte zijn tijdens de raadsbehandeling een drietal amendementen naar voren gebracht. In de lijst van wijzigingen, die onderdeel uitmaakt van de het raadsbesluit, is aangegeven om welke punten het in de verbeelding, de inventarisatiekaart, regels en toelichting het gaat. Ook de wijzigingen naar aanleiding van de raadscommissiebehandeling en de drie amendementen maken onderdeel uit van het raadsbesluit. Voor een compleet overzicht verwijzen wij u dan ook naar het raadsbesluit.

Ter inzage

Iedereen kan het bestemmingsplan Buitengebied Aarlanderveen, met identificatienummer NL.IMRO.0484.B085buitengeboost-0003 inclusief bijbehorende bestanden, gedurende zes weken inzien bij:

  • de informatiebalie in het stadhuis;

  • het Oude Rechthuis, Dorpsstraat 40, Aarlanderveen.

U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op de gemeentelijke website www.alphenaandenrijn.nl onder het kopje Gemeente/publicaties/bekendmakingen en via www.ruimtelijkeplannen.nl

Hoe kunt u beroep instellen?

In de periode van 22 augustus tot en met 2 oktober 2013 kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende, die tijdig hun zienswijzen tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet tijdig bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • belanghebbenden, voor zover het beroep zich richt tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep richt u aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepsschrift heeft geen schorsende werking.

Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Indien u nog vragen nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met mevrouw C.M.I. Logtmeijer, via 0172 – 465 407 of per email ilogtmeijer@alphenaandenrijn.nl.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn,

21 augustus 2013

Naar boven