Logo Oost Gelre
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied Oost Gelre 2011’, Oost Gelre

Burgemeester en wethouders van Oost Gelre maken bekend dat, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, met ingang van 1 februari 2013 het door de gemeenteraad bij besluit van 18 december 2012 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied Oost Gelre 2011 voor een ieder zes weken ter inzage ligt.

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het gehele buitengebied van Oost Gelre, met uitzondering van de kernen en de landbouwontwikkelingsgebieden.

Het bestemmingsplan Buitengebied Oost Gelre 2011 biedt een juridische regeling voor gebruik en bebouwing op perceelsniveau in het buitengebied. Het bestemmingsplan voorziet in de actualisatie van de bestemmingsplannen buitengebied overeenkomstig het huidige beleid en voldoet aan het gestelde in de Wet ruimtelijke ordening. Eerder opgesteld beleid over bijvoorbeeld functieverandering, natuurontwikkeling en cultuurhistorie krijgt waar mogelijk een doorvertaling in dit plan.

In het vastgestelde bestemmingsplan zijn diverse aanpassingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan doorgevoerd als gevolg van de inspraakprocedure. Ook hebben ambtshalve wijzigingen plaatsgevonden. Daarnaast heeft de raad een amendement aangenomen over de definitie van mestvergisting.

Voor ontwikkelingen van deze omvang dient op grond van de Wet ruimtelijke ordening tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan te worden vastgesteld, tenzij de economische uitvoerbaarheid anderszins is verzekerd. Op deze wijze is kostenverhaal anderszins verzekerd. De raad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen.

Het bestemmingsplan kan worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde. Ook kunt u het plan, inclusief deze publicatie, digitaal raadplegen via de gemeentelijke website (www.oostgelre.nl) of rechtstreeks op de nationale website

RO-plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl). Daarnaast kunt u de planbestanden vinden op de website http://ruimtelijkeplannen.oostgelre.nl.

De plannen liggen voor een termijn van zes weken ter inzage, dus tot en met 14 maart 2013.

Uitsluitend belanghebbenden die tijdig zienswijzen ten aanzien van een ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt of kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen binnen bovengenoemde termijn van terinzagelegging tegen het besluit tot vaststelling van dat bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Een ieder kan beroep instellen tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 15 maart 2013. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Naar boven