Logo Graft-De Rijp
Vaststellingsbesluit bestemmingsplan ‘De Pauw, Graft-De Rijp’, Graft-De Rijp

Burgemeester en wethouders van Graft-De Rijp maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het bestemmingsplan ‘De Pauw, Graft-De Rijp’ (planidentificatie NL.IMRO.0365.BpDePauw2012-VAST) gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad van Graft-De Rijp bij besluit van 13 december 2012.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het noordelijke deel van oeverpark De Pauw in De Rijp. Met dit bestemmingsplan wordt de bouw van 142 geplande woningen in De Pauw mogelijk gemaakt. De bouw van de woningen zal gefaseerd worden uitgevoerd waarbij dit bestemmingsplan bij recht voorziet in 31 woningen en de overige woningen in de toekomst door middel van uitwerkingsplannen kunnen worden gerealiseerd.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft met ingang van 29 augustus 2012 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn zienswijzen ingediend die deels geleid hebben tot het gewijzigd vaststellen van het plan. Ook zijn er ambtshalve wijzigingen aangebracht. De wijzigingen zijn te vinden in de ‘Nota zienswijzen Bestemmingsplan De Pauw – Graft-De Rijp’.

Het vastgestelde bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken en het raadsbesluit liggen vanaf woensdag 30 januari 2013 voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis van Graft-De Rijp. U kunt de stukken inzien op werkdagen van 8.30 uur tot 12.30 uur en ’s middags op afspraak tussen 13.30 uur en 17.00 uur. Het bestemmingsplan en bijbehorende stukken zijn ook te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en via de website van de gemeente www.graftderijp.nl, onder het tabblad Actueel/Bekendmakingen.

Gedurende bovengenoemde inzagetermijn kan tegen voornoemd besluit van de gemeenteraad bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 lid 1 Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die beroep instelt tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de genoemde inzagetermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degene die beroep heeft ingesteld, kan ook verzoeken om een voorlopige voorziening. Als binnen de inzage termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Meer informatie staat op de website http://www.raadvanstate.nl

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden in het beroepschrift dienen aan te geven welke beroepsgronden zij aanvoeren tegen het besluit. Ingevolge artikel 1.6a van de wet kunnen na afloop van de termijn voor het instellen van beroep geen beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven