Logo Oirschot
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Buitengebied fase II 2013, Oirschot

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Oirschot op 18 juni 2013 het Bestemmingsplan Buitengebied fase II 2013 gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan, de plan-m.e.r. en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 22 augustus 2013 gedurende 6 weken ter inzage bij de gemeentebalie in het gemeentehuis. Het plan met bijbehorende stukken is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0823.BPBGfaseII2013-VAST .

Reactieve aanwijzing van de provincie

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben over het bestemmingsplan Buitengebied fase II 2013 op grond van artikel 3.8 lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening een aanwijzing gegeven. Voor het overgrote deel is het plan akkoord bevonden, op een aantal punten is de provincie het oneens met het vastgestelde bestemmingsplan. De aanwijzing richt zich vooral tegen voorzieningen buiten het bouwvlak, kleinschalige mestverwerking en mogelijkheden binnen de groenblauwe mantel en ecologische hoofdstructuur (EHS). Deze aanwijzing heeft als gevolg dat de betreffende onderdelen van het bestemmingsplan, waartegen de aanwijzing zich richt, geen deel uit blijven maken van het bestemmingsplan zoals dit is vastgesteld. De reactieve aanwijzing is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl .

Ter inzage

Het bestemmingsplan, de plan-m.e.r., de bijbehorende stukken en de reactieve aanwijzing liggen vanaf 22 augustus 2013 t/m 2 oktober 2013 ter inzage in het gemeentehuis van Oirschot en zijn tevens te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl . Als u het plan in wil zien bij de gemeentebalie moet u hiervoor een afspraak maken. Dit kunt u doen via onze website www.oirschot.nl of telefonisch via 0499-583333.

Beroep instellen tegen het bestemmingsplan

Tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan door de raad kan met ingang van donderdag 22 augustus 2013 gedurende een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt alleen beroep instellen als u:

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • redelijkerwijs niet kan worden verweten dat een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan niet tijdig bij de gemeenteraad was ingediend;

  • belanghebbende bent bij één of meerdere van de gewijzigde planonderdelen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

U moet in uw beroepschrift uw naam en adres, de datum en een omschrijving van het besluit zetten. Ook moet u aangeven waarom u het niet eens bent met het bestemmingsplan. Vergeet u niet uw beroepschrift te ondertekenen.

Beroep instellen tegen reactieve aanwijzing

Een belanghebbende kan vanaf donderdag 22 augustus 2013 gedurende een termijn van zes weken op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening tevens rechtstreeks beroep instellen tegen de reactieve aanwijzing van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorlopige voorziening

Soms kunt u niet wachten op de uitspraak op uw beroepschrift. U kunt dan om een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dat kan alleen als u een beroepschrift heeft ingediend.

Bestemmingsplan in werking

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt een besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Dit met uitzondering van de in de reactieve aanwijzing begrepen plandelen. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Indien echter beroep is ingesteld en er een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend binnen de beroepstermijn, treedt het besluit van de gemeenteraad ingevolge artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Vragen?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze medewerkers van Team Buitengebied, te bereiken via 0499-583333 of platteland@oirschot.nl.

Naar boven