Logo Meppel
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Meppel – Centrumschil’, Meppel

Burgemeester en wethouders van Meppel maken bekend dat de gemeenteraad op 26 en 27 juni 2013 het bestemmingsplan ‘Meppel – Centrumschil’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het ontwerpbestemmingsplan met plannaam ‘Meppel – Centrumschil’ en planidentificatie ‘NL.IMRO.0119.Centrumschil-BPC1 ’ heeft betrekking op het gebied dat aan de buitenzijde globaal wordt begrensd door de Reest, de spoorlijn Zwolle – Meppel, de Wold Aa, de Ceintuurbaan, het Noordeinde, het Mallegat en de Buitenhaven. Aan de binnenzijde wordt het plangebied begrensd door de Grote- en Kleine Oever, de Heerengracht, Gasgracht, Het Vledder, de Marktstraat, de Vledderstraat en de Noteboomstraat.

Ten aanzien van het ontwerp van het bestemmingsplan zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd. Voor een overzicht van alle wijzigingen word verwezen naar de ‘Reactienota’ en het raadsbesluit welke onderdeel uitmaakt van het van het bestemmingsplan.

Waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan (c.a.) ligt met ingang van 22 augustus 2013 gedurende zes weken (tot en met 2 oktober 2013) voor een ieder ter inzage in het Stadhuis, Grote Oever 26 te Meppel. De openingstijden daarvan zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en tevens op vrijdag van 17.00 uur tot 20.00 uur. Het bestemmingsplan (verbeelding, regels, toelichting en bijlagen) kan via www.ruimtelijkeplannen.nl of op de website van de gemeente Meppel worden ingezien: www.meppel.nl .

Beroep

Gedurende de periode van ter visie legging kan schriftelijk beroep worden ingesteld tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Meppel – Centrumschil’ bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door belanghebbenden:

  • die tijdig, op grond van artikel 3.8 lid 1 onder d van de Wet ruimtelijke ordening, zienswijzen hebben ingediend bij de gemeenteraad;

  • die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat geweest te zijn.

  • die bedenkingen hebben tegen de wijzigingen, welke bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Voor de behandeling van een beroep zijn griffierechten verschuldigd.

Gedurende de periode van ter visie legging kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor de behandeling van een dergelijk verzoek zijn ook griffierechten verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Meppel, 21 augustus 2013

Burgemeester en Wethouders van Meppel.

Naar boven