Beschikking van de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie van 25 januari 2013 met kenmerk 342431 tot erkenning van de Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging (NABV) als erkende airsoftvereniging in de zin van artikel 17a, eerste lid, van de Regeling wapens en munitie

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie;

Gelet op artikel 17a eerste lid van de Regeling wapens en munitie;

Besluit:

ARTIKEL I

De Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging (NABV), gevestigd te Tilburg (Anna Paulownahof 199, 5038 VZ Tilburg), in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel ingeschreven onder nummer 18078139, wordt aangewezen als een erkende airsoftvereniging als bedoeld in artikel 17a, eerste lid, van de Regeling wapens en munitie.

ARTIKEL II

Deze beschikking treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 15 januari 2013.

Deze beschikking wordt met toelichting in de Staatscourant geplaatst.

’s-Gravenhage, 25 januari 2013

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, F. Teeven.

Tegen dit besluit kunt u binnen zes weken na de dag waarop dit is bekend gemaakt een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet door de indiener zijn ondertekend en bevat tenminste zijn naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaar rust. Dit bezwaarschrift moet worden gericht aan: de Minister van Veiligheid en Justitie, t.a.v. Directie Wetgeving en Juridische Zaken, Sector Juridische Zaken, Postbus 20301, 2500 EH Den Haag.

TOELICHTING

Per 15 januari 2013 is het gebruik van airsoftapparaten in de Regeling wapens en munitie (hierna: de Regeling) onder strikte voorwaarden gereguleerd. Ik verwijs daarvoor naar de Regeling houdende wijziging van de Regeling wapens en munitie in verband met de regulering van het gebruik van airsoftapparaten (Stcr. 2013, 610). Een van de voorwaarden van de vrijstelling voor het gebruik van airsoftapparaten in artikel 17a, eerste lid, van de Regeling is dat airsoftsportbeoefenaren lid zijn van een door de Minister van Veiligheid en Justitie erkende airsoftvereniging. In de Circulaire wapens en munitie 2013, die op 16 januari 2013 op basis van de Regeling inwerking treedt, zijn nadere voorwaarden voor de erkenning opgenomen. Deze voorwaarden zijn in paragraaf 2.9.1. opgenomen en zullen in een convenant tussen de Minister van Veiligheid en Justitie en de NABV nader worden uitgewerkt. Hieruit volgt dat de erkenning kan worden ingetrokken indien niet – meer – aan de voorwaarden wordt voldaan. De in Tilburg gevestigde Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging (NABV) komt voor erkenning in aanmerking.

De erkenning gaat met terugwerkende kracht per 15 januari 2013 in, tegelijk met de inwerkingtreding van de wijziging van de Regeling in verband met de regulering van het gebruik van airsoftapparaten.

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, F. Teeven.

Naar boven