Logo Heumen
Inspraak ontwerpstructuurvisie Heumen 2025, Heumen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heumen maken op grond van artikel 2.1 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Wet algemeen bestuursrecht bekend dat voor het gehele grondgebied van de gemeente Heumen een structuurvisie is opgesteld.

De inhoud van de structuurvisie zal bindend zijn in relatie tot nieuwe ontwikkelingen. Ook nieuwe bestemmingsplannen moeten inhoudelijk passen binnen de visie van de structuurvisie. Enkel goed gemotiveerd kan het gemeentebestuur van de structuurvisie afwijken.

De eerder vastgestelde ruimtelijke structuurvisies voor het Lierdal, Malden en Sluispoort worden integraal in de structuurvisie Heumen 2025 meegenomen. In de structuurvisie zal worden aangegeven waar wordt afgeweken van deze bestaande structuurvisies.

Inzagetermijn

Een ieder wordt in de gelegenheid gesteld gedurende 6 weken kennis te nemen van het plan. De ontwerp structuurvisie Heumen 2025 ligt vanaf 22 augustus tot en met 2 oktober 2013 tijdens de openingsuren van de gemeente ter inzage bij de balie Fysieke leefomgeving in het gemeentehuis aan het Kerkplein 6 te Malden. Ook via de gemeentelijke websites www.heumen.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0252.SVHeumen2025-VO01) kan iedereen de stukken bekijken.

Informatieavond

Op 9 september wordt een informatieavond georganiseerd. Deze vindt plaats van 20.00-22.00 uur in de burgerzaal van het gemeentehuis te Malden.

Reactiemogelijkheden

Tijdens de inzagetermijn kunt u uw zienswijze over de ontwerp Structuurvisie Heumen 2025 bij het college van B&W, Postbus 200, 6580 AZ Malden indienen. U kunt ook mondeling een zienswijze kenbaar maken. Hiervoor kunt u contact opnemen met de heer A. van de Leur via telefoonnummer 024-3588347

Procedure

Voor dit plan wordt de Uniforme Openbare Voorbereidingsprocedure gevolgd. Dat houdt in dat voordat een besluit genomen wordt zienswijzen kunnen worden ingediend.

Een inspraakreactie kan aanleiding zijn om zaken in de ontwerpstructuurvisie te wijzigen. Gemotiveerd zal worden waarom een inspraakreactie wel of niet heeft geleid tot een wijziging van de ontwerpstructuurvisie. Na verwerking van de inspraakreacties zal de ontwerpstructuurvisie aan de raad ter vaststelling worden aangeboden.

Naar boven