Logo Amsterdam - Centrum
Kennisgeving Ontwerpbestemmingsplan Postcodegebied 1012, Amsterdam - Centrum

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Centrum maakt ingevolge de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

Terinzageligging

Van 25 januari tot en met 7 maart 2013 ligt het ontwerpbestemmingsplan Postcodegebied 1012 ter inzage.

De bronbestanden van het bestemmingsplan en bijbehorende stukken worden digitaal beschikbaar gesteld op https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roi/index/showManifest?organizationId=amsterdam_centrum&striVersion=STRI2008

Plangebied

Dit bestemmingsplan omvat het oudste gebied van Amsterdam. Het plangebied wordt globaal begrensd door het Singel (westzijde), de Prins Hendrikkade (noordzijde), de Geldersekade, de Kloveniersburgwal (oostzijde) en de Amstel (zuidzijde). Dit gebied heeft de postcode 1012 en hiernaar is het plan genoemd.

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan bevat regels voor het bouwen en het gebruik van de gronden in het plangebied Postcodegebied 1012. Het ontwerpbestemmingsplan is gericht op een goed beheer van de bestaande situatie. Tevens zijn regels ter bescherming van de cultuur-historische waarden in het plangebied opgenomen. Het plan bestaat uit een plankaart (verbeelding), planregels en gaat vergezeld van een toelichting.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van de terinzageligging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de deelraad van stadsdeel Centrum.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan graag als volgt adresseren:

Stadsdeelraad stadsdeel Centrum

Betreft: zienswijze ontwerpbestemmingsplan Postcodegebied 1012

Directie Omgevingsmanagement

Afdeling Realisatie Fysiek, Mw. I. Klarenbeek

Postbus 202

1000 AE AMSTERDAM

Reageren per e-mail is niet toegestaan.

Mondelinge zienswijzen

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunt u op werkdagen een afspraak maken met de afdeling Realisatie Fysiek van stadsdeel Centrum, telefoonnummer (020) 256 4416. Een telefonische afspraak dient uiterlijk één week voor het einde van de terinzageligging te worden gemaakt. Het is niet mogelijk telefonisch uw zienswijze kenbaar te maken.

Amsterdam, 24 januari 2013

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Centrum

Naar boven