Logo Woerden
Voorontwerpbestemmingsplan Buitengebied Harmelen en Kennisgeving MER, Woerden

Burgemeester en wethouders van Woerden maken bekend dat vanaf donderdag 22 augustus tot en met woensdag 2 oktober 2013 het voorontwerpbestemmingsplan Buitengebied Harmelen en de kennisgeving MER (milieueffectrapport) bestemmingplan Buitengebied Harmelen ten behoeve van de reikwijdte en detailniveau ter inzage liggen. In deze 6 weken kan iedereen ieder schriftelijk of mondeling reageren op het voorontwerp bestemmingsplan en/of de kennisgeving MER.

Plangebied

Het voorontwerpbestemmingsplan betreft het gehele buitengebied van de kern Harmelen met uitzondering de polder Harmelerwaard. Daarnaast bevat het plangebied de percelen Spruit en Bosch 1 en 2 en het gebied tussen de Cattenbroekerplas en de Snelweg tot en met de Cattenbroekerdijk.

A. Voorontwerpbestemmingsplan

Doel

Met dit nieuwe bestemmingsplan vervangt de gemeente diverse verouderde bestemmingsplannen. Het nieuwe bestemmingsplan is een zogenaamd conserverend bestemmingsplan. De bestaande situatie wordt vastgelegd en er worden in principe geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt.

Voorontwerpbestemmingsplan inzien

Tijdens openingsuren kunt u het plan inzien in de Koepel van het Stadhuis, Blekerijlaan 14 te Woerden. Tevens is het plan in te zien bij het Omgevingsloket van het Stadhuis, via de website www.woerden.nl (documenten en publicaties > bestemmingsplannen > bestemmingsplannen in voorbereiding) en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl .

Reageren

Gedurende de ter inzage termijn kan iedereen een reactie tegen het voorontwerpbestemmingsplan indienen. Een schriftelijke reactie kunt u onder vermelding van ‘reactie voorontwerpbestemmingsplan Buitengebied Harmelen’ indienen bij:

Gemeente Woerden

College van burgemeester en wethouders van Woerden

Postbus 45

3440 AA Woerden

Voor het indienen van een mondelinge reactie kunt u tijdens de reactietermijn op werkdagen telefonisch een afspraak maken met mevrouw S. Gabriel via telefoonnummer 14 0348. Ook voor vragen of meer informatie kunt u bij deze persoon terecht.

Inloopavond

Tijdens de ter inzage legging wordt een inloopavond georganiseerd. U bent uitgenodigd voor de inloopavond in de Het “Wapen van Harmelen”, Dorpsstraat 14 in Harmelen, op donderdagavond 5 september 2013 van 19:00 uur tot 21:00 uur. Tijdens deze bijeenkomst kan iedereen zich laten informeren over de plannen en vragen stellen.

B. Kennisgeving milieueffectrapportage

Doel milieueffectrapportage

Een milieueffectrapportage (plan-m.e.r.) is een onderzoek naar de gevolgen van de ontwikkelingen in het bestemmingsplan op het milieu. Omdat in het bestemmingsplan Buitengebied Harmelen zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met reële uitbreidingsplannen van agrarische bedrijven in de toekomst, is voor het plan een milieueffectrapportage verplicht.

De resultaten van de plan-m.e.r. wordt vastgelegd in de planMER. In het planMER worden (mogelijk) milieueffecten in beeld gebracht, zodat deze effecten een volwaardig rol kunnen spelen bij de plan- en besluitvorming. De resultaten van het onderzoek gaan deel uitmaken van het bestemmingsplan Buitengebied Harmelen.

De plan-m.e.r. begint met de kennisgeving MER. Hierin staat omschreven hoe het onderzoek naar de milieugevolgen wordt uitgevoerd.

Kennisgeving MER inzien

Tijdens openingsuren kunt u kennisgeving MEr inzien in de Koepel van het Stadhuis, Blekerijlaan 14 te Woerden. Tevens is het plan in te zien bij het Omgevingsloket van het Stadhuis en via de website www.woerden.nl (documenten en publicaties > bestemmingsplannen > bestemmingsplannen in voorbereiding).

Raadpleging

De wettelijke adviseurs en bestuursorganen die bij de besluitvorming over het bestemmingsplan betrokken zijn, worden in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen.

Van het vrijwillig advies van de Commissie voor de milieueffectrapportage wordt in deze fase geen gebruik van gemaakt. Wel zal na afronding van het planMER deze Commissie om een wettelijk verplicht toetsingsadvies worden gevraagd.

Reageren

Iedereen wordt de gelegenheid geboden om in te spreken over de kennisgeving MER. Deze inspraak vindt tegelijkertijd plaats met de inspraak op het voorontwerpbestemmingsplan.

U kunt reageren op de kennisgeving MER door een ‘zienswijze’ in te dienen. Een zienswijze is uw schriftelijke of mondelinge reactie op de kennisgeving MER. U kunt uw zienswijze indienen van donderdag 22 augustus tot en met woensdag 2 oktober 2013.

Een schriftelijke zienswijze kunt u onder vermelding van ‘zienswijze kennisgeving MER bestemmingsplan Buitengebied Harmelen’ indienen bij:

Gemeente Woerden

College van burgemeester en wethouders van Woerden

Postbus 45

3440 AA Woerden

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens de zienswijzentermijn op werkdagen telefonisch een afspraak maken met mevrouw S. Gabriel via telefoonnummer 14 0348. Ook voor vragen of meer informatie kunt u bij deze persoon terecht.

Naar boven