Logo Cranendonck
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Industrieterrein Budel-Dorplein bestaand’ en reactieve aanwijzing provincie Noord-Brabant ter inzage van donderdag 22 augustus 2013 t/m 2 oktober 2013, Cranendonck

Burgemeester en wethouders van de gemeente Cranendonck maken bekend dat de gemeenteraad in de openbare vergadering van dinsdag 25 juni 2013 het bestemmingsplan gewijzigd heeft vastgesteld.

Tevens maken Burgemeester en wethouders van de gemeente Cranendonck bekend dat Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant bij besluit van 30 juli 2013 een aanwijzing hebben gegeven over dit bestemmingsplan overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening (planIDN: NL.IMRO.9930.ra1706indBuDorbst-va01).

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan “Industrieterrein Budel-Dorplein bestaand” met het bijbehorende raadsvoorstel en raadsbesluit liggen gedurende 6 weken ingaande op donderdag 22 augustus 2013 voor belanghebbenden ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Cranendonck 3-4 te Soerendonk. Tevens is het bestemmingsplan met het bijbehorende raadsbesluit te raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl en http://1706.ropubliceer.nl/. (planIDN: NL.IMRO.1706.BPBDO1004-VAS1) Het bestemmingsplan heeft betrekking op een actualisatie van het bestemmingsplan dat geldt voor dat deel van het Industrieterrein Budel-Dorplein waar geen ontwikkelingen in het kader van het DIC zijn voorzien. Voor de wijzigingen die in dit bestemmingsplan zijn aangebracht ten opzichte van het eerder ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan wordt verwezen naar de “Nota beantwoording zienswijzen en ambtshalve wijzigingen”.

Aanwijzingsbesluit provincie Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben bij besluit van 30 juli 2013 over het bestemmingsplan “Industrieterrein Budel-Dorplein bestaand” op grond van artikel 3.8 lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening een aanwijzing gegeven. Deze aanwijzing heeft betrekking op de planregels van voornoemd bestemmingsplan, te weten de bestemming ‘Bedrijventerrein-Haven’, artikel 5, eerste lid (bestemmingsomschrijving) en tweede lid (bouwregels) ter plaatse van de ecologische hoofdstructuur (ehs). Gedeputeerde Staten hebben er voor gekozen om voor de gronden waar sprake is van ehs die delen van de bestemmingsomschrijving onder de werking van deze aanwijzing te brengen, die een aantasting van de ehs zouden betekenen. Hierdoor resteert als enige bestemmingsomschrijving 'groenvoorzieningen'.

Tevens hebben Gedeputeerde Staten er voor gekozen om voor de gronden waar sprake is van ehs het merendeel van de bouwregels, namelijk van 5.2.1, 5.2.2, 5.2.3 en 5.2.4 b tot en met d, en de afwijkingsmogelijkheid van 5.4 onder de werking van deze aanwijzing te brengen, omdat bouwen in de ehs een aantasting van de ehs zou betekenen.

Het aanwijzingsbesluit strekt ertoe dat de betreffende onderdelen van het bestemmingsplan, waartegen de aanwijzing zich richt, geen deel blijft uitmaken van het bestemmingsplan zoals dit is vastgesteld.

Beroep

Bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage kan gedurende deze termijn beroep worden ingediend. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die:

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen;

  • zich niet kan verenigen met één van de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet. Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Om de inwerkingtreding te schorsen, dient u als belanghebbende een verzoek om voorlopige voorziening te doen bij bovengenoemd orgaan. Indien dit verzoek binnen de termijn van zes weken is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Tevens kan een belanghebbende tot en met 2 oktober 2013 op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening rechtstreeks beroep instellen tegen de reactieve aanwijzing van 30 juli 2013 van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven