Logo Groningen (Gr)
Bestemmingsplan ‘Aduard-Nieuwklap’, Groningen (Gr)

Burgemeester en wethouders van Groningen maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Aduard-Nieuwklap, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 23 augustus tot en met 3 oktober 2013 ter inzage ligt bij het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Gedempte Zuiderdiep 98, op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur, vanaf 13.00 uur uitsluitend op afspraak. Exemplaren van het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn tegen betaling op bovenvermeld adres verkrijgbaar.

Het ontwerpbestemmingsplan is opgesteld ten behoeve van de aanleg van een nieuwe brug op korte afstand en ten oosten van de huidige, te verwijderen brug nabij Nieuwklap-Aduard en ten behoeve van de aanleg van een nieuwe rondweg om Aduard. Daarnaast wordt de brug bij Nieuwklap bij de N355 (Friesestraatweg) vervangen door een nieuwe brug, die ten zuiden van de huidige, te verwijderen, brug wordt aangelegd.

Het plangebied ligt voor het grootste deel in de gemeente Zuidhorn en voor een kleiner deel in de gemeente Groningen. Vandaar dat er twee verschillende verbeeldingen en regels zijn opgesteld. De toelichting en de bij het bestemmingsplan behorende bijlagen zijn voor beide gemeenten hetzelfde. Het ontwerpbestemmingsplan wordt in beide gemeenten bekend gemaakt. Het bestemmingsplan voor het grondgebied van de gemeente Zuidhorn ligt vanaf 22 augustus 2013 ter inzage en het gedeelte van de gemeente Groningen vanaf 23 augustus 2013.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan Aduard-Nieuwklap met identificatienummer NL.IMRO.0014.BP531AduardNieuwkl-ow01 ook inzien op gemeente.groningen.nl/bestemmingsplan. Door te zoeken op ‘bestemmingsplan Aduard-Nieuwklap’ komt u bij de pdf-bestanden van het plan terecht (‘papieren versie’). U kunt ook doorklikken naar de interactieve bestemmingsplannenkaart.

Deze kaart vindt u ook op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl .

De digitale planbestanden zijn te vinden op gemeente.groningen.nl/ro-online/plannen .

Vanaf 23 augustus 2013 tot en met 3 oktober 2013 kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp naar voren brengen bij de gemeenteraad. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar postbus 7081, 9701 JB Groningen. Als u mondeling een zienswijze naar voren wilt brengen kunt u een afspraak maken met de afdeling Juridische Zaken, Parkeren en Vastgoed, tel. (050) 367 83 40.

U kunt ook online een zienswijze indienen. Dat kan via de gemeentelijke website gemeen-te.groningen.nl/bestemmingsplan. U vindt daar een formulier waarin u uw adresgegevens en uw zienswijze kunt invullen. Dat formulier kunt u dan digitaal verzenden naar de gemeente. U krijgt een bevestiging van ontvangst.

Gemeente Groningen, 22 augustus 2013

Naar boven