Logo Grave
Ontwerpstructuurvisie ‘Vitale vestinggemeente aan de Maas’, Grave

Burgemeester en wethouders van de gemeente Grave maken bekend dat met ingang van 21 augustus 2013 de ontwerpstructuurvisie “Vitale vestinggemeente aan de Maas” op grond van artikel 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht ter inzage ligt.

Visiedocument

De structuurvisie legt op hoofdlijnen het ruimtelijk beleid vast voor het grondgebied van de gemeente Grave. Het belangrijkste doel is om een kader te scheppen voor de uitvoering van gewenste ontwikkelingen voor met name de komende 10 jaar, maar ook voor de langere termijn.

Kern van de visie is: “Grave glinstert met duurzaam, ruimtelijke, sociaaleconomische en culturele ontwikkelingen als vitale vestinggemeente aan de Maas en Raam. Dit zorgt voor behoud en versterking van leefbare kernen en een beleefbaar platteland voor haar bewoners, bedrijven, organisaties en bezoekers.”

Dit wordt vervolgens uitgewerkt naar strategische beleidslijnen, de 7 pijlers van de visie, die de hoofdrichting aangeven voor de ontwikkeling van Grave. Hiermee worden de accenten gelegd voor een meersporenbeleid om de ambities te verwezenlijken.

In de uitvoeringsparagraaf is de visie vertaald in projecten die de gemeente zelf uitvoert, projecten waarvoor het initiatief ligt bij private partijen of een combinatie van beiden.

Communicatie

De ontwerpstructuurvisie ligt met ingang van 21 augustus 2013 gedurende zes weken (tot en met 1 oktober 2013) tijdens de openstelling van het gemeentehuis ter inzage ligt bij de Publieksbalie.

De ontwerpstructuurvisie wordt tevens digitaal beschikbaar gesteld via

Reactietermijn

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder naar keuze mondeling en/of schriftelijk een zienswijze omtrent de ontwerpstructuurvisie kenbaar maken.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Grave, Postbus 7, 5360 AA Grave.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen voor het maken van een afspraak met de gemeentelijke projectleider, de heer M. Roefs van het cluster Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer (0486) 477 274.

Informatie-/inspraakavond

Op maandag 2 september 2013 vindt over de ontwerpstructuurvisie een informatie-/inspraakavond plaats. De ontwerpstructuurvisie wordt dan gepresenteerd en toegelicht waarbij de mogelijkheid bestaat tot het stellen van vragen en het plaatsen van opmerkingen. De avond vindt plaats in de raadzaal van het stadhuis en begint om 19.30 uur. De avond is voor eenieder toegankelijk. Van deze avond wordt een verslag gemaakt.

Vervolgprocedure

Het streven is om de vaststelling van de structuurvisie te agenderen voor de raadsvergadering van 17 december 2013. Aan de hand van de zienswijzen en een zorgvuldige afweging van alle belangen zal de gemeenteraad dan beoordelen of en in hoeverre zienswijzen aanleiding geven tot aanpassing van de structuurvisie. Na vaststelling gaat de structuurvisie fungeren als leidraad en ruimtelijk afwegingskader bij de beoordeling van plannen en initiatieven.

Tegen de structuurvisie staat na vaststelling geen bezwaar of beroep open.

Grave, 20 augustus 2013

Burgemeester en wethouders van Grave

Naar boven