Logo Montferland
Ontwerpbestemmingsplan ‘Kom Zeddam’, Montferland

Burgemeester en wethouders van Montferland maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerp bestemmingsplan “Kom Zeddam” met ingang 22 augustus 2013 gedurende een termijn van zes weken, bij de receptie van het gemeentehuis, locatie ’s-Heerenberg, Hofstraat 1, voor een ieder ter inzage ligt en tevens via www.montferland.info en www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.1955.bpsgzedkrnactuzed-on01 te raadplegen is.

Het ontwerp bestemmingsplan “Kom Zeddam” betreft een actualisatie van bestaande bestemmingsplannen in de kom van Zeddam. Het onderhavige bestemmingsplan is hoofdzakelijk consoliderend van aard. Dit wil zeggen dat het in beginsel is gericht op het regelen van de bestaande (legale) functies in het plangebied. Ook zijn nieuwe regelgeving en de beleidsnota Cultuurhistorie verwerkt in het bestemmingsplan.

Naast het vastleggen van bestaande functies en beleid, voorziet het bestemmingsplan in een nieuwe woningbouwontwikkeling, te weten: locatie Kerkweg (vm bedrijventerrein Varwijk).

Tot slot is in het bestemmingsplan voor een tweetal locaties een nieuwe wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Met deze bevoegdheid wordt het mogelijk om het plan in de toekomst te wijzigen naar woningbouw. Het betreft de locaties:

  • 1. Locatie Tuinstraat (vm terrein De Ank);

  • 2. Herontwikkeling van de locatie ten oosten van de Roncallischool.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze omtrent het ontwerp schriftelijk kenbaar maken bij de gemeenteraad van Montferland, Postbus 47, 6940 BA DIDAM. Desgewenst kan de zienswijze ook mondeling kenbaar worden gemaakt. In dat geval kan contact worden opgenomen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon 0316-291391. Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een verslag gemaakt.

Didam, 21 augustus 2013

Burgemeester en wethouders van Montferland.

Naar boven