Logo Zuidhorn
Ontwerpbestemmingsplan ‘Aduard-Nieuwklap, Vervanging brug Aduard en aanleg rondweg Aduard-Nieuwklap’ ter inzage, Zuidhorn

Burgemeester en wethouders van Zuidhorn maken op grond van artikel 3.8 Wro en afdeling 3.4 Awb bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Aduard-Nieuwklap, Vervanging brug Aduard en aanleg rondweg Aduard-Nieuwklap’ met bijbehorende stukken met ingang van 22 augustus 2013 zes weken ter inzage ligt. Op grond van artikel 3.8 Wro kan tijdens deze termijn een ieder zienswijze naar voren brengen.

Achtergrond

In verband met het opwaarderen van de Vaarweg Lemmer Delfzijl is de Provincie Groningen voornemens de brug over het Van Starkenborghkanaal in Aduard te vervangen. Om daarbij het leefbaarheidprobleem, veroorzaakt door veel noord-zuid verkeersbewegingen en zwaar transport door het centrum van Aduard, op te lossen, wordt de brug verschoven in oostelijke richting en wordt een rondweg om Aduard en de Nijlandsterpolder aangelegd.

Om de bouw van de bruggen en de aanleg van de rondweg mogelijk te maken stellen wij een nieuw bestemmingsplan op. Een klein deel van het project ten oosten van het Aduarderdiep ligt op grondgebied van de gemeente Groningen. Voor dit deel wordt door de gemeente Groningen een bestemmingsplan vastgesteld. De procedures voor beide bestemmingsplan lopen zo veel mogelijk gelijk op.

Bestemmingsplan inzien

U kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien bij de Publieksbalie in het gemeentehuis aan de Hooiweg 9 te Zuidhorn. Op www.zuidhorn.nl/Bestemmingsplannen.htm kunt u meer informatie over het ontwerpbestemmingsplan vinden en de bronbestanden van het plan downloaden. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl . Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0056.BPBG12HERS2-OW01 .

Indienen zienswijzen

Tot en met 2 oktober 2013 kunt u bij voorkeur schriftelijk, maar ook mondeling, uw zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Zuidhorn. Een schriftelijke zienswijze moet geadresseerd worden aan: de gemeenteraad van Zuidhorn, Postbus 3, 9800 AA, Zuidhorn. Of stuur uw zienswijze naar: reacties-wro@zuidhorn.nl, o.v.v.: zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Aduard-Nieuwklap, Vervanging brug Aduard en aanleg rondweg Aduard-Nieuwklap’.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze, moet u telefonisch een afspraak maken met de afdeling Ruimte en Welzijn: (0594) 508 883. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt. De ingekomen zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Crisis en Herstelwet

Op dit bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die procedure is nu nog niet aan de orde. De Crisis en herstelwet kunt u raadplegen op wetten.overheid.nl .

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte en Welzijn: (0594) 508 883.

Zuidhorn, 21 augustus 2013

Burgemeester en wethouders van Zuidhorn

Naar boven