Logo Lingewaard
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen actualisatie 2013’, Lingewaard

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken, gelet op artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Lingewaard op 27 juni 2013 het volgende bestemmingsplan gewijzigd heeft vastgesteld:

Bedrijventerreinen actualisatie 2013

Voor de bedrijventerreinen van Lingewaard die nog niet waren gevat in een actueel bestemmingsplan is één bestemmingsplan bedrijventerreinen opgesteld. Het betreft de bedrijventerreinen Houtakker I, Pannenhuis I, Agropark I, Gendt/Bemmel en Looveer.

Het bestemmingsplan voor deze bedrijventerreinen is een consoliderend bestemmingsplan in “enge zin”. Er zijn geen ontwikkelingen mogelijk gemaakt met dit bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn:

Het buiten het plangebied halen van de percelen:

  • 1. Deelgebied Looveer: een gedeelte van het perceel gelegen aan de noordzijde van het plangebied (VBI), Looveer 1 d (Van Dalen), Looveer 14 (veeteeltbedrijf Willemsen) gelegen aan de zuidkant van het plangebied;

  • 2. Deelgebied Agropark – Pannenhuis: Kamervoort 177 en 179, Veilingweg 8, 8a, 8b, 10, Handelstraat 5, 7 en 11 gedeeltelijk;

  • 3. Deelgebied Houtakker: Houtakker 38

  • 4. Deelgebied Gendt/Bemmel: Biezenkamp 4 en 6, Henri Dunantstraat 1 en 25, 8 en 8a, Nijverheidsweg 7, 7a, 9 en 9a, Langstraat 271 en 267.

En overigens:

  • 5. Het overnemen van de zienswijze van het Waterschap; zowel de binnen- als de buitenbeschermingszone van de waterkering heeft een passende bestemming gekregen.

  • 6. Het gedeeltelijk overnemen van de zienswijze van Rijkswaterstaat: Artikel 19.1.1 onder c en art. 19.1.2 is aangevuld met de term rivier, schriftelijk advies van waterbeheerder is opgenomen in art. 19.2 onder b en langs rijksvaarweg is een vrijwaringszone opgenomen.

  • 7. Deelgebied Looveer: de SBI code en omschrijving behorende bij specifieke bedrijfsbestemming voor de bedrijfslocatie van Cementbouw BV worden aangepast aan daadwerkelijke bedrijfsvoering,

  • 8. Deelgebied Looveer: Bestemming ‘Natuur’ wordt omgezet in ‘Groen’ met nadere aanduiding ‘natuur- en landschapwaarden’.

  • 9. Deelgebied Agropark – Pannenhuis: de woningen aan Kamervoort en het Karbrugsevoetpad worden getypeerd als “gemengd gebied” en de milieuzonering wordt hierop aangepast.

  • 10. Deelgebied Agropark-Pannenhuis: gasontvangststation heeft een functieaanduiding en een dubbelbestemming gekregen en er kan een hekwerk van 3.5 m hoog omheen worden gezet.

  • 11. Deelgebied Houtakker: voor de percelen Houtakker 5 en 9 is de bestemming ‘Bedrijventerrein’ met de aanduiding ‘bedrijfswoning’ opgenomen.

Het bestemmingsplan ’Bedrijventerreinen actualisatie 2013’ met vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken wordt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor een ieder met ingang van donderdag 22 augustus 2013 gedurende zes weken op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • Het digitale vastgestelde bestemmingsplan kunt u raadplegen op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl ;

  • Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op de website van de gemeente Lingewaard (www.lingewaard.nl onder wonen → actueel → bekendmakingen → bestemmingsplannen → naam bestemmingsplan opzoeken);

  • Zowel het digitale als analoge bestemmingsplan ligt ter inzage bij het Klant Contact Centrum, gemeentekantoor Lingewaard te Bemmel. Buiten de openingstijden kunnen de stukken worden ingezien na een afspraak met het Klant Contact Centrum, telefoon (026) 326 01 11.

Gelet op artikel 8.2 lid 1 sub a Wro juncto artikel 6:13 Awb kunnen belanghebbenden die een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren is gebracht, binnen de termijn van zes weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Verder kunnen belanghebbenden binnen de genoemde termijn van zes weken beroep instellen tegen de aangebrachte wijzigingen. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Bemmel, 21 augustus 2013

Naar boven