Logo Appingedam
Publicatie terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan Stad Appingedam, Appingedam

Burgemeester en wethouders van Appingedam maken op grond van artikel 3.8 Wro bekend dat de gemeenteraad op 19 juni 2013 het bestemmingsplan Stad Appingedam gewijzigd heeft vastgesteld.

Achtergrond

De gemeente Appingedam is een aantal jaren geleden gestart met een actualiserings- en digitaliseringstraject van bestemmingsplannen. Aanleiding voor het opstellen van het bestemmingsplan Stad Appingedam is de actualisatieplicht voor bestemmingsplannen voor 1 juli 2013. Het overgrote deel van de bestemmingsplannen van de gemeente zijn recentelijk herzien. De belangrijkste hiervan zijn het bestemmingsplan stad Appingedam, deelplan Centrumgebied (vastgesteld 21 januari 2010), het bestemmingsplan stad Appingedam, deelplan Agrarische gebieden (vastgesteld 17 februari 2011) en het bestemmingsplan stad Appingedam, deelplan Woongebieden, herziening 2011 (vastgesteld 15 december 2011).

Voor de bedrijvengebieden (en de woningen gelegen aan de Kanaalweg) moest nog een actueel bestemmingsplan worden opgesteld. De geluidzone rondom industrieterrein Woldweg is geactualiseerd. Voor zover deze geluidzone is gelegen in het buitengebied is dat deel van Agrarische gebieden ook meegenomen in dit bestemmingsplan.

Voor wat betreft de (woningbouw)plannen op het voormalige terrein van De Eendracht is een structuurvisie vastgesteld. De verwerking hiervan vindt in dit bestemmingsplan plaats. Daarnaast is er sprake van gewijzigde ontwikkelingen in het gebied De Tip. Ook is de Omgevingsverordening van de provincie Groningen gewijzigd. In dit bestemmingsplan zijn deze nieuwe ontwikkelingen, een uniforme en actuele regeling voor de woongebieden, het centrumgebied en de bedrijventerreinen opgenomen, evenals de afstemming met de Omgevingsverordening. Daarnaast voldoet het plan aan de op 1 oktober 2012 in werking getreden RO standaarden 2012. Daarnaast is, om te voldoen aan de uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State op 25 juli 2012, de bestemming ‘Water’ gelegen aan de Schaaphornertocht gewijzigd naar ‘Agrarisch’ en een watergang aan de Kleileemlaan is als ‘Water’ bestemd.

Gewijzigde vaststelling

In het vastgestelde bestemmingsplan zijn enkele wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De gewijzigde punten zijn opgesomd in het vaststellingsbesluit bestemmingsplan Stad Appingedam. Het vaststellingsbesluit kunt u inzien bij het vastgestelde bestemmingsplan.

Bestemmingsplan inzien

Het bestemmingsplan Stad Appingedam is in te zien bij de Publieksbalie in het gemeentehuis te Appingedam. Op de website www.appingedam.nl kunt u meer informatie over het bestemmingsplan vinden. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan digitaal raadplegen op de website Ruimtelijke Plannen .

Beroep instellen

Vanaf 22 augustus 2013 tot en met 2 oktober 2013 kan tegen het bestemmingsplan Stad Appingedam beroep ingesteld worden door:

  • degene die tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht en belanghebbende is;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • belanghebbenden, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen een wijziging die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

In een beroepschrift moet u in ieder geval vermelden; uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen u beroep aantekent en de redenen waarom u beroep instelt. Het beroepschrift kunt u sturen naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Na indiening van het beroepschrift ontvangt u nader bericht van de Afdeling Bestuursrechtspraak over de verdere procedure. Het instellen van beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet.

Voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan Stad Appingedam treedt in werking met ingang van 3 oktober 2013. Om de werking van het bestemmingsplan (van het onderdeel waartegen u beroep instelt), te schorsen kan een belanghebbende tijdens de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven.

Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H. Wessels van de afdeling Beleid en Realisatie via telefoonnummer 0596-691100 of met mevrouw J. Poelstra van Rho Adviseurs via telefoonnummer 058-2564082.

Naar boven