Logo Weesp
Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan Stedelijk Gebied, Weesp

Burgemeester en wethouders van Weesp maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Weesp op 27 juni 2013 het bestemmingsplan ‘Stedelijk Gebied Weesp' (NL.IMRO.0457.BP0100SG-vg01 ) gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan

Het bestemmingsplan Stedelijk Gebied Weesp behelst het stedelijk gebied binnen de bebouwde kom (exclusief de bedrijventerreinen) van Weesp. Voor de precieze grenzen van het bestemmingsplan wordt verwezen naar de stukken op de website van Weesp of naar www.ruimtelijkeplannen.nl . Het bestemmingsplan is opgesteld met als doel voor het gebied binnen de bebouwde kom een actueel juridisch-planologisch kader neer te leggen. Er is gekozen voor een nieuw bestemmingsplan dat groter is in omvang en meer éénduidig en actueel qua inhoud. Bij het opstellen van het bestemmingsplan is de bestaande, legale situatie binnen de plangebieden het uitgangspunt geweest.

In het kader van het ontwerpbestemmingsplan zijn diverse zienswijzen ingediend. De gemeenteraad geeft in de zienswijzennota een beantwoording op de ingekomen zienswijzen. In het bestemmingsplan zijn de aanpassingen naar aanleiding van de zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan verwerkt. De nota zienswijzen inclusief de vastgestelde wijzigingen is als bijlage bij het bestemmingsplan in te zien.

Inzien

Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan en de hierbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 22 augustus 2013 tot en met woensdag 2 oktober 2013 (zes weken) tijdens openingstijden ter inzage bij de receptie in het stadskantoor, Nieuwstraat 70a in Weesp. Het bestemmingsplan Stedelijk Gebied Weesp + bijlagen is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0457.BP0100SG-vg01 ) en op de website van de gemeente Weesp.

Beroep

Tegen de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende de inzagetermijn beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

  • een belanghebbende die een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Binnen de genoemde inzagetermijn kan ook een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening kan alleen als ook een beroepschrift is ingediend.

Het beroepschrift / verzoek om voorlopige voorziening moet gestuurd worden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ingevolge artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking op de dag na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn.

Naar boven