Openbare consultatie ontwerpbesluit houdende wijziging van het Nummerplan telefoon- en ISDN-diensten uit de reeks 097 voor elektronische communicatiediensten, Ministerie van Economische Zaken

Openbare consultatie ontwerpbesluit van de Minister van Economische Zaken houdende wijziging van het Nummerplan telefoon- en ISDN-diensten in verband met de wijziging van de datum voor het in gebruik nemen van nummers uit de reeks 097 voor elektronische communicatiediensten voor geautomatiseerde toepassingen waarbij door een eindgebruiker voor in totaal maximaal 1000 nummers een of meerdere overeenkomsten worden gesloten met een aanbieder van elektronische communicatiediensten

De Minister van Economische Zaken hoort, met toepassing van artikel 3:11 van de Algemene wet bestuursrecht, graag uw mening over een voorgenomen wijziging van het Nummerplan telefoon- en ISDN-diensten in verband met de wijziging van de datum voor het in gebruik nemen van nummers uit de reeks 097 voor elektronische communicatiediensten voor geautomatiseerde toepassingen waarbij door een eindgebruiker voor in totaal maximaal 1000 nummers een of meerdere overeenkomsten worden gesloten met een aanbieder van elektronische communicatiediensten.

Dit besluit verlengt op verzoek van een marktpartij de lopende overgangstermijn voor de verplichte invoering van het gebruik van 097-nummers voor kleinschalige M2M toepassingen die is vastgelegd in het kader van het besluit van de Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van 14 november 2011, nr. ETM/TM/ 11155637, houdende wijziging van het Nummerplan telefoon- en ISDN-diensten in verband met de invoering van nummers voor elektronische communicatiediensten voor geautomatiseerde toepassingen. De einddatum van de overgangsperiode wordt gewijzigd van 1 december 2013 in 1 juli 2015.

Ingevolge artikel 4.1, tweede lid, van de Telecommunicatiewet is afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing op de voorbereiding van dit besluit. Deze openbare consultatie vindt plaats gedurende zes weken vanaf de dag waarop deze kennisgeving in de Staatscourant is geplaatst.

Het Directoraat-generaal Energie, Telecom en Markten nodigt belanghebbende marktpartijen uit hun reactie op de ontwerpnummerplanwijziging naar onderstaand correspondentieadres te versturen, bij voorkeur via e-mail, onder vermelding van ‘Besluit wijziging invoeringstermijn 097-reeks voor kleinschalige M2M toepassingen’. De wijziging zal na deze consultatie tevens worden voorgelegd aan de ACM voor de toets op de uitvoerbaarheid en de handhaafbaarheid.

U kunt de documenten voor deze openbare consultatie downloaden via de website:

http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/telefonie/regels-voor-telefoonnummers-en-identificatienummers . Daarnaast liggen de documenten ter inzage bij het Ministerie van Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 73 te Den Haag.

Correspondentieadres:

Ministerie van Economische Zaken, DGETM

Postbus 20401

2500 EK Den Haag

T.a.v. drs G.C. Pepping, ALP: Secretariaat Telecommarkt, 3e etage Zuid C, A13

E-mail: nummers@minez.nl

Tel: 070-3798140

Naar boven