Logo De Marne
Vaststelling bestemmingsplan ‘Lauwersoog e.o.’, De Marne

Burgemeester en wethouders van De Marne maken bekend dat de gemeenteraad op 25 juni 2013 het bestemmingsplan ‘Lauwersoog e.o.’ gewijzigd heeft vastgesteld. Dit nieuwe bestemmingsplan voor het havengebied Lauwersoog, de woonkern Lauwersoog en de recreatiewoningenparken Robbenoort en Suyderoogh voorziet niet in wezenlijke ontwikkelingen en beschrijft daarmee de bestaande situatie. De geldende bestemmingsplannen zijn sterk verouderd en moeten volgens de Wet ruimtelijke ordening geactualiseerd worden.

Het bestemmingsplan is op de volgende punten gewijzigd vastgesteld:

  • de recreatiewoningen binnen de bestemming 'Recreatie – Recreatiewoningen 1' (Suyderoogh) zijn aangeduid als ‘al dan niet bedrijfsmatig geëxploiteerd’;

  • de afwijkingsbevoegdheid voor bebouwing binnen vijf meter rond de primaire waterkering is vervallen.

U kunt het bestemmingsplan van 23 augustus tot en met 3 oktober 2013 inzien in het gemeentehuis van De Marne, R. Ritzemastraat 2 in Leens. Het plan is bovendien raadpleegbaar op

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1663.LO2013-VS01 en beschikbaar op

http://80.101.104.22/DeMarne/plannen/NL.IMRO.1663.LO2013-/NL.IMRO.1663.LO2013-VS01/ .

Gedurende de termijn van tervisielegging kunnen belanghebbenden tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na de beroepstermijn tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Naar boven