Logo Coevorden
Ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuwe Krim 20, 21 en 23a’, Coevorden

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maakt, op grond van artikel 3.8 lid 1 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat gedurende een termijn van 6 weken ter inzage ligt:

  • a. het ontwerpbestemmingsplan Nieuwe Krim 20, 21 en 23a;

  • b. een ontwerpomgevingsvergunning voor de bouw van een nieuwe bedrijfsloods op het perceel Nieuwe Krim 23a.

Het plan

Het plan betreft het stap voor stap volledig verplaatsen van de bedrijfsactiviteiten van het landbouwmechanisatiebedrijf op het perceel Nieuwe Krim 20, gelegen in de bebouwde kom naar het perceel Nieuwe Krim 23a, net buiten de bebouwde kom. Op het perceel Nieuwe Krim 23a dient hiertoe een nieuwe bedrijfsloods te worden gebouwd.

Coördinatieregeling

Artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening Coevorden 2012 maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De aanvrager heeft verzocht om op grond van de coördinatieverordening naast het verzoek om herziening van het bestemmingsplan ook de omgevingsvergunning voor de bouw van een nieuwe bedrijfsloods op het perceel Nieuwe Krim 23a gecoördineerd te behandelen.

Wanneer en waar kunt u het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning kunnen worden ingezien van dinsdag 20 augustus 2013 tot en met maandag 30 september gedurende de openingstijden van het Hof van Coevorden, Kasteel 1 in Coevorden. Na telefonische afspraak is inzage in de stukken buiten openingstijden mogelijk. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen.

U kunt het bestemmingsplan digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.coevorden.nl/bekendmakingen

Zienswijze

Een ieder kan tijdens de periode van terinzagelegging zijn/haar zienswijze mondeling en/of schriftelijk bij de gemeenteraad indienen. Schriftelijke reacties kunnen verzonden worden aan de gemeenteraad van Coevorden, Postbus 2, 7740 AA te Coevorden. Voor mondelinge reacties kan contact opgenomen worden met de afdeling Publieksservice, team Vergunningen voor het maken van een afspraak.

Coevorden, 19 augustus 2013

Het college van B&W voornoemd, B.J. Bouwmeester, burgemeester.

M.N.J. Broers, secretaris.

Naar boven