Logo Haarlemmermeer
Vastgestelde bestemmingsplannen en reactieve aanwijzingen provincie Noord-Holland, Buitengebieden, Haarlemmermeer

Vastgestelde bestemmingsplannen (artikel 3.8 lid 3 Wet ruimtelijke ordening) en reactieve aanwijzingen provincie Noord-Holland, Buitengebieden (artikel 3.8, lid 6 jo artikel 4.2 Wet ruimtelijke ordening)

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad bij besluiten van 4 juli 2013 de bestemmingsplannen Buitengebied Noord, Buitengebied Midden en Buitengebied Zuid gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen vloeien met name voort uit de naar voren gebrachte zienswijzen die tegen de ontwerpbestemmingsplannen zijn ingediend. Daarnaast zijn enkele ambtshalve wijzigingen aangebracht. Voor een beschrijving van de wijzigingen ten opzichte van de ontwerpbesluiten wordt verwezen naar de onderscheiden besluiten van de gemeenteraad.

De plannen hebben de volgende planidentificatie:

De plannen zijn conform de artikelen 1.2.1 tot en met 1.2.5 van het Besluit ruimtelijke ordening in elektronische vorm vastgelegd en in die vorm vastgesteld.

De plannen

Buitengebied Noord:

Het plangebied omvat het gebied in het noordelijk en noordwestelijk deel van Haarlemmermeer. Het plangebied wordt globaal begrensd aan de zuidzijde door de noordkant van Hoofddorp, aan de westzijde door de Driemerenweg, de kern Vijfhuizen, een deel van de Ringdijk, Nieuwebrug en het bedrijventerrein De Liede, aan de noordzijde door de kernen Zwanenburg en Lijnden en aan de oostzijde door de Hoofdvaart en de Zwanenburgbaan van Schiphol.

Buitengebied Midden:

Het plangebied bestaat globaal uit het gebied tussen Cruquius en Zwaanshoek en het gebied tussen de Nieuwe Bennebroekerweg en de N207 voor zover buiten de diverse bebouwde kommen gelegen.

Buitengebied Zuid:

Het plangebied ‘Buitengebied Zuid’ omvat het agrarisch gebied in het zuidelijk deel van Haarlemmermeer, omsloten door de N207 (Leimuiderweg) en de ringvaart.

De kernen Weteringbrug, Buitenkaag, Lisserbroek en Abbenes zijn hiervan uitgezonderd en zijn of worden geregeld in afzonderlijke plannen.

Reactieve aanwijzingen

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben op grond van artikel 3.8, zesde lid, in verbinding met artikel 4.2 van de Wet ruimtelijke ordening aangegeven de volgende planonderdelen van de onderscheiden bestemmingsplannen in strijd te achten met het provinciale ruimtelijke belang en aan de gemeenteraad de aanwijzing gegeven dat de volgende onderdelen van de verbeelding en/of de regels geen deel blijven uitmaken van het vastgestelde bestemmingsplan:

"Buitengebied Noord"
  • a. Artikel 3 Agrarisch, onderdeel 3.2.5 onder c.

  • b. Artikel 3 Agrarisch, onderdeel 3.3.5.

  • c. Artikel 4 Agrarisch – Paardenfokkerij. onderdeel 4.2.4 onder c.

  • d. Artikel 4 Agrarisch – Paardenfokkerij, onderdeel 4.3.4.

  • e. Artikel 5 Agrarisch – Paardenhouderij, onderdeel 5.2.5 onder c.

  • f. Artikel 5 Agrarisch – Paardenhouderij, onderdeel 5.3.4.

"Buitengebied Midden"
  • a. Artikel 3 Agrarisch, 3.2.4 onder c.

  • b. Artikel 3 Agrarisch, 3.3.5.

  • c. Artikel 4 Agrarisch – Paardenfokkerij, 4.2.4. onder c.

  • d. Artikel 4 Agrarisch – Paardenfokkerij, 4.3.4.

"Buitengebied Zuid"
  • a. Artikel 3 Agrarisch, 3.2.5, onder c.

  • b. Artikel 5 Agrarisch – Paardenhouderij, 5.2.4, onder d.

  • c. Artikel 5 Agrarisch – Paardenhouderij, 5.3.5.

  • d. Artikel 47 Wro-zone – wijzigingsgebied.

  • e. Verbeelding: de aanduiding van de wro-zone – wijzigingsgebied als bedoeld in artikel 47 van de regels.

Inzien

De vaststellingsbesluiten en de bestemmingsplannen (verbeelding, regels, toelichting) kunt u raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente: www.haarlemmermeer.nl/wro .

De aanwijzingen van de provincie Noord-Holland zijn te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl . De kenmerken van de aanwijzingen zijn: Reactieve aanwijzing "Buitengebied Noord": NL.IMRO.9927.RABUINOORD20130813-0001 , Reactieve aanwijzing "Buitengebied Midden": NL.IMRO.9927.RABUIMIDDE20130813-0001 en Reactieve aanwijzing "Buitengebied Zuid": NL.IMRO.9927.RABUIZUID20130813-0001 .

Voorts liggen deze stukken ter inzage in het raadhuis in Hoofddorp. Geopend maandag tot en met vrijdag van 09.00-13.00 uur. Op afspraak zijn deze stukken dagelijks ook in te zien van 13.00-17.00 uur en op dinsdagavond van 17.00-20.00 uur. Een afspraak maakt u via 0900-1852.

De terinzageligging begint op 23 augustus 2013 en duurt zes weken.

Beroep

Binnen de zes weken waarin de stukken ter visie liggen kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tegen de besluiten tot vaststelling van de bestemmingsplannen:

  • a. belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad en

  • b. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen;

  • c. een ieder die beroep wil instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

Tevens kan een belanghebbende op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening rechtstreeks beroep instellen tegen de reactieve aanwijzingen van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland.

De beroepen dienen te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzageligging, met uitzondering van de gedeelten waarop de aanwijzing betrekking heeft. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Indien het verzoek om voorlopige voorziening tijdens de beroepstermijn is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor het in behandeling nemen van het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Hoofddorp, 21 augustus 2013

Naar boven