Logo Hoorn
Vaststellingestemmingsplan ‘Bedrijventerrein De Oude Veiling’, Hoorn

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 11 juni 2013 het bestemmingsplan “Bedrijventerrein De Oude Veiling” (NL.IMRO.0405.BPOudeVeiling-va01 ) gewijzigd heeft vastgesteld. De wijziging heeft betrekking op het perceel De Oude Veiling 25. De gemeenteraad heeft besloten om hier de aanduiding “specifieke vorm van bedrijf – zalencentrum/feestzaal” op te nemen. Hierdoor kunnen in het pand feesten en partijen met een besloten karakter worden gehouden.

De begrenzing van het plangebied wordt gevormd door de Dorpsstraat, de Oostergouw, de Blokmergouw en de museumspoorlijn Hoorn-Medemblik.

Het nieuwe bestemmingsplan legt voornamelijk de bestaande situatie vast. Vestiging van bedrijven uit de lichtere milieucategorieën zijn toegestaan. Daarnaast wordt ruimte geboden voor kleinschalige consumentgerichte bedrijvigheid. Onder voorwaarden zijn op De Oude Veiling webwinkels, kringloopwinkels, sport/fitness en dansscholen toegestaan

Terinzageligging

Het bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken liggen van 22 augustus tot en met 2 oktober 2013 voor een ieder ter inzage bij het Loket Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis, Nieuwe Steen 1 te Hoorn. Tevens zijn ze raadpleegbaar op de website van de gemeente (www.hoorn.nl ) en op de landelijke voorziening (www.ruimtelijkeplannen.nl ).

Beroepsmogelijkheid

Van 22 augustus tot en met 2 oktober 2013 kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestem-mingsplan beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld door een belanghebbende die:

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

  • het niet eens is met de wijziging ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan.

Een beroepschrift dient te worden gestuurd aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn

afloopt.

Verzoek om voorlopige voorziening

Degene die beroep instelt, kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ook verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de inwerkingtreding van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist. Het verzoek om voorlopige voorziening moet ook worden gestuurd naar voornoemd adres.

Opgemerkt wordt nog dat een beroepschrift en/of verzoek om voorlopige voorziening ook digitaal via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht kan worden ingediend. Hiervoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Hoorn, 21 augustus 2013

Naar boven