Logo Baarn
Voorbereiding wijzigingsplan en planMER Eemdijk 1, Baarn

Het college van burgemeester en wethouder van de gemeente Baarn maakt, gelet op het bepaalde in artikel 7.9 van de Wet milieubeheer het volgende bekend.

De gemeente Baarn is bezig met de voorbereiding van een wijzigingsplan voor het perceel Eemdijk 1 te Baarn. Met dit wijzigingsplan wordt een nieuw planologisch kader vastgesteld voor dit perceel. Onderdeel van dit nieuwe planologische kader is het uitbreiden van het bouwvlak tot 1,5 hectare met toepassing van de iwijzigingsbevoegdheid die is opgenomen in het bestemmingsplan. Het wijzigingsplan vormt, vanwege de uitbreiding van het bouwvlak en de daardoor mogelijk gemaakte bouwmogelijkheden voor het betreffende agrarisch bedrijf het kader voor mer-beoordelingsplichtige activiteiten. Om die reden wordt voor het wijzigingsplan “Eemdijk 1 te Baarn” de procedure van milieueffectrapportage (mer) voor kaderstellende plannen doorlopen, een zogenaamde planMER.

Daarnaast wordt een passende beoordeling als bedoeld in de Natuurbeschermingswet 1998 opgesteld. Een passende beoordeling moet in het milieueffectrapport worden opgenomen in verband met mogelijk significante gevolgen voor een Natura 2000-gebied.

Ten aanzien van de planMER moet een procedure worden doorlopen. De procedure start met deze kennisgeving. Daarna zijn de volgende stappen aan de orde:

  • raadpleging bestuursorganen over de reikwijdte en het detailniveau van de planMER;

  • het opstellen van het planMER en het ontwerpwijzigingsplan Eemdijk 1 te Baarn;

  • publicatie en terinzagelegging van het planMER en het onwerpwijzigingsplan Eemdijk 1 te Baarn;

  • raadplegen van de (onafhankelijke) Commissie voor de milieueffectrapportage;

  • vaststellen van het wijzigingsplan.

Tegen dit voornemen zelf kunt u geen zienswijzen indienen. Er liggen ook nog geen stukken ter inzage. Te zijner tijd wordt het ontwerpwijzigingsplan met het planMER ter inzage gelegd waarbij de mogelijkheid geboden wordt om een zienswijze in te dienen.

Naar boven