Logo Stichtse Vecht
Vastgesteld bestemmingsplan Landelijk Gebied West, Stichtse Vecht

Burgemeester en wethouders van Stichtse Vecht maken bekend dat het door de gemeenteraad in de vergadering van 25 juni 2013 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Landelijk Gebied West met de bijbehorende stukken vanaf vrijdag 16 augustus tot en met 26 september 2013 ter inzage ligt.

Inhoud

Het plangebied van het bestemmingsplan Landelijk Gebied West ligt grotendeels ten westen van rijksweg A2 en omvat de buurtschappen Portengense brug, Portengen, Oukoop, Oud Aa, Kortrijk, Laag-Nieuwkoop en Spengen en het bedrijventerrein Portengense brug. Het gebied gelegen ten oosten van de rijksweg A2, tussen de rijksweg A2 en de rivier de Angstel, maakt ook onderdeel uit van het plangebied. De dorpskernen Nieuwer Ter Aa en Kockengen maken geen deel uit van het plangebied. Met het overwegend conserverende bestemmingsplan Landelijk Gebied West wordt een aantal bestemmingsplannen geactualiseerd zodat het plangebied in één bestemmingsplan kan worden ondergebracht. Het plan biedt in de eerste plaats rechtszekerheid voor bestaande functies en daarnaast ruimte voor ontwikkeling. Hierdoor ontstaat een zoveel mogelijk op de toekomst gericht beleid dat ruimte biedt voor ontwikkeling voor de gebruikers met behoud van de agrarische, landschappelijke, natuur, archeologische en aardkundige waarden.

MER (Milieueffectrapportage)

Ten behoeve van de onderbouwing van dit nieuwe bestemmingsplan is een milieueffectrapport (planMER) opgesteld. Hierin zijn de milieueffecten van het ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied West onderzocht en beoordeeld. Ook vormt de aanwezigheid van Natura 2000-gebieden in de omgeving een belangrijk aspect. Met deze planMER worden de gevolgen van de door het bestemmingsplan mogelijk gemaakte activiteiten voor het milieu inzichtelijk gemaakt.

Inzien

U kunt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan (NL.IMRO.1904.BPlgwestLGB-VG01) vanaf vrijdag 16 augustus raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en vanaf dezelfde datum zonder afspraak inzien tot en met donderdag 26 september 2013 bij het Omgevingsloket van de gemeente Stichtse Vecht, Endelhovenlaan 1 in Maarssen (maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur) en het Servicepunt Beek en Hoff, Molendijk 34 in Loenen aan de Vecht (maandag t/m donderdag van 13.00 tot 16.00 uur). Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer Verkammen (0346-254000).

Reageren

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kunt u vanaf vrijdag 16 augustus 2013 gedurende zes weken schriftelijk beroep instellen. Alleen belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend op het ontwerpbestemmingsplan dan wel belanghebbenden die menen door de gewijzigde vaststelling alsnog in hun belangen te worden geschaad, kunnen beroep instellen. Een beroepschrift kunt u richten aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

In werking treden bestemmingsplan

Het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij voor deze datum, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het betreffende onderdeel van het besluit geschorst totdat op het verzoek is beslist. Een verzoek tot voorlopige voorziening richt u aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven