Logo West Maas en Waal
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied, West Maas en Waal

De gemeenteraad heeft op 27 juni 2013 het bestemmingsplan Buitengebied, West Maas en Waal gewijzigd vastgesteld.

Begrenzingen

Het plangebied wordt gevormd door het grootste deel van het landelijke gebied van de gemeente. De 8 dorpen in de gemeente, de buitendijks gelegen recreatiegebieden Gouden Ham en de Schans, de binnendijks gelegen schil rondom de gebieden Gouden Ham en de Schans, De Tuinen van Appeltern en het ontzandingsgebied Over de Maas vallen buiten het plangebied.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan voorziet in een actueel planologisch regime in het buitengebied, waarbij het beleid voor de verschillende beleidsvelden door verschillende overheden voor het landelijk gebied tegen elkaar is afgewogen.

Wijzigingen in het bestemmingsplan

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn er wijzigingen verwerkt. Deze wijzigingen zijn opgenomen in de Nota behandeling zienswijzen en ambtshalve aanpassingen bestemmingsplan Buitengebied, West Maas en Waal. De wijzigingen vloeien grotendeels voort uit ingebrachte zienswijzen. Daarnaast zijn een aantal ambtshalve aanpassingen doorgevoerd.

Ter inzage

Het bestemmingsplan Buitengebied, West Maas en Waal ligt met ingang van 15 augustus 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de Centrale balie van het gemeentehuis tijdens de openingstijden. Deze bekendmaking en het bestemmingsplan zal eveneens worden gepubliceerd op de gemeentelijke website www.westmaasenwaal.nl . De digitale versie van het vastgestelde bestemmingsplan is raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl .

Beroep

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019 te 2500 EA Den Haag door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

  • belanghebbenden die een bedenking hebben tegen wijzigingen die ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Ook kan gedurende deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de genoemde Afdeling.

Inwerking treden

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend treedt het besluit niet in werking, voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Aan de indiening van zowel een beroepschrift als een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Een omgevingsvergunning voor een bouwwerk dat valt binnen dit bestemmingsplan kan pas worden ingediend, nadat het bestemmingsplan in werking is getreden.

Beneden-Leeuwen, 15 augustus 2013

Burgemeester en Wethouders van West Maas en Waal De secretaris, P.G. Arissen

de burgemeester, Th.A.M. Steenkamp

Naar boven